V půlnoční hodinu anděl se zjevuje | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

V půlnoční hodinu anděl se zjevuje

> Termín

29.11.2019 - 5.1.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Vánoční výstava "V půlnoční hodinu anděl se zjevuje" seznámí návštěvníky s tradičními zvyky a zvykoslovnými předměty, které k vánočnímu – a jemu předcházejícímu adventnímu času neodlučitelně patřily a stále patří... Potěšíme se tajemnými postavami a zvyky tohoto magického období, které ale rozhodně nepatřilo – jak by se na první pohled mohlo zdát - pouhé zahálce, i výsledky šikovných rukou minulých a současných mistrů řezbářů, hrnčířů – keramiků, krajkářek, pekařek a mnoha dalších lidových tvůrců, kteří každoročně vytvářejí s úctou k tradici doplněnou vlastní fantazií tuto půvabnou krásu pro potěšení vlastního i našeho srdce. Regionální kaleidoskop lidového umění a řemesel bude doplněn i letmým dotykem tradic nejkrásnějších svátků roku v Českých Budějovicích. Součástí výstavy budou tradičně i názorné ukázky lidových řemesel, při kterých se budou moci malí i velcí návštěvníci seznámit s jednotlivými tvůrci a jejich technikami a vlastnoručně si vyzkoušet svou šikovnost či najít vlastní inspiraci. Chybět pochopitelně nesmí líbezný doprovod vánoční hudby, písní i koled a vůně lidového pečiva. DOPROVODNÝ PROGRAM V RÁMCI KONÁNÍ VÁNOČNÍ VÝSTAVY 30. 11. (sobota) Dagmar Hálová – tažené sklo Eva Drančáková – frivolitky 3. 12. (úterý) Alena Reindlová – vánoční dekorace z keramiky Jiří Honiss – podmalby na skle 5. 12. (čtvrtek) Jana Pulcová – ozdoby z papíru, mikulášské figurky Růžena Vinciková – mikulášské pečivo 6. 12. (pátek) Miroslav Stecher – výroba fanfrnochů Alena Gondeková – korálkové ozdoby (od 16:00 hodin) 7. 12. (sobota) Růžena Vinciková – lidové pečivo Jiří Drhovský st. – lidové hračky Studio dell´ arte – Divadelní představení Vánoce za časů našich prababiček aneb Jak se v Čechách strašívalo (10:00 hod. a 15:30 hod.) 10. 12. (úterý) Jitka Sovová – ozdoby technikou quilt Zdeňka Chvojková – perníčky Petra Novotná – drátěné dekorace a ozdoby 12. 12. (čtvrtek) Alena Gondeková – korálkové ozdoby (od 16:00 hodin) Jana Pulcová – dekorace a ozdoby z kukuřičného šustí 14. 12. (sobota) Bohdana Homolková – textilní hračky Ivana Stará – dekorace a ozdoby z hoblinek 17. 12. (úterý) Jiří Drhovský st. – lidové hračky Jiří Drhovský ml. – loutky Tradiční koledování a zpívání na schodech v interiérech Jihočeského muzea s Jihočeským souborem písní a tanců Úsvit (od 18:00 hodin) 19. 12. (čtvrtek) Bohdana Homolková – textilní hračky Ludmila Dominová – výšivka rybí šupinou 21. 12. (sobota) Růžena Vinciková – vánoční pečivo Alena Reindlová – vánoční dekorace z keramiky

> Otevírací doba

Dle webu

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: České Budějovice
Ulice: Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Dukelská 1

> Komentáře