Mikulášská jízda na hrad Hartenberg | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mikulášská jízda na hrad Hartenberg

> Fotogalerie

> Termín

30.11.2019

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Letos již na hradě 25 ročník! Trasa plná čertů, andělů a Mikulášů. Mikulášská jízda na hrad Hartenberg = Opakující se akce , kterou pořádá s neutuchajícím zájmem množství organizátorů v čele s Železničním spolkem Klub M131.1 Jedná se o akci spojenou s rejem a dováděním čertů andělů a mikulášů , kdy je ze Sokolova vypravována parní lokomotiva, ale i motorové vlaky, které odvážejí lidi na trase Sokolov - Kraslice do malé neznámé obce Hřebeny plný vlak čertů andělů a Mikulášů je doprovodem mnoha set dětí, které se každým rokem se svými rodiči této akce účastní. Každý z účastníků má v ceně jízdenky i balíček plný sladkostí, které získá za odvahu právě zde , v konci cesty z rukou Mikuláše. Spolu se vstupenkou také získávají učastníci další výhody, jako je malé občerstvení či účast na veškeré kulturní produkci Během celého denního programu je nachystáno mnoho kulturních vystoupení, kapely, divadla, sbory, představení, stejně jako mnoho obchůdků se vším možným. Co k tomu více povídat ??? Kdo jednou byl přijíždí stále znova a tak se této akce zůčastnuje více než 2000 účastníků. Jedná se o ojedinělou akci nejen Karlovarského kraje, ale i celé naší republiky. Čerti prověřují především nejmenší děti v jejich kvalitách a vlastnostech. Ty nejzlobivější a nejvíce vzdorující budou vhozeny do ďábelského pytle a ponechány pekelníkům k tomu, aby jim po celý rok sloužily a polepšily se. Naopak za dobré zásluhy a chování budou jak děti, tak dospělí odměněni bytostí andělskou. Pokud návštěvník úspěšně zdolá celou čertovskou trasu, potká se na konci své strastiplné cesty s Mikulášem a jeho pomocníky, kteří rovněž mají plné kapsy dobrot. Celé čertovské klání doprovodil bohatý zábavný program a opékání buřtů na nádvoří hradu a na Pohádkovém dvoře. Stezku nedoporučujeme absolvovat kořárkům a pejskům. V zastávce Hřebeny začíná cca 2km stezka lesem v údolí pod zříceninou hradu Hartenberg. Děti s baterkami, lampionky či jen tak, podle doby, v kterou na Hřebeny dojedou, se vydají touto trasou. Po cestě je čeká návštěva několika pekel. Stezku nedoporučujeme absolvovat kočárkům a pejskům. Na nádvoří hradu a na Cikánském dvoře začíná nepřetržitý kulturní program již v 11 hodin. Těšit se můžete na divadelní vystoupení, stánkový prodej, táborák, hry a soutěže, krčmu s jídlem a pitím. Odjezdy historického vlaku s parní lokomotivou Ze Sokolova do Hřebenů - 9:36, 10.36, 13.36, 14.36, 16:38 Z Kraslic do Hřebenů - 12:00 Odjezd Mikulášského motorového vlaku Z Hřebenů do Kraslic - 10:55, 14:39, 15:59 Z Hřebenů do Sokolova - 13:00, 14:03, 14:55, 17:03, 17:55, 19:03 Více informací a podrobný jízdní řád na stránkách pořadatele.

> Otevírací doba

9:30 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Hřebeny (Habartov)
Ulice: Státní hrad Velhartice Hrad, Velhartice

> Komentáře