VÁNOČNÍ POHÁDKA | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

VÁNOČNÍ POHÁDKA

> Termín

8.12.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-3, 3-6, 6-9

> Popis

aneb o Vánocích a zakleté čepičářce. Na motivy vlastních nápadů napsala Yvonna Kršková Hudbu složil a nahrál Josef Melena. Režie: Pavel Vašíček Klasický biblický příběh o Vánocích se nám zdál pro děti velmi těžko srozumitelný. K realizaci představení jsme proto využili základní pohádkový motiv – dobro – zlo a ten převedli mezi nebe a zemi. Pohádka začíná v chaloupce hodné a usměvavé čepičářky Marjánky, která má jeden veliký sen – stát se bohatou princeznou. Ovčák Toník má Marjánku rád, snesl by jí třeba modré z nebe, ale místo dukátů nosí jen červená jablíčka a písničky, ze zlata má jen srdíčko. Celý jejich lidský svět hlídá spokojený Anděl. Jednoho dne se však na zemi zjeví Ďábel a svým bohatstvím očaruje Marjánku v zlou a chamtivou. Nešťastnému ovčákovi Toníkovi se zjeví Anděl a poradí, aby odvedl Marjánku do Betléma, protože tam se má narodit král všeho dobra Ježíšek . Když Marjánka ve chlévě uvidí novorozeně, pochopí, jak ošklivé je být zlým člověkem, prosí Toníka i děti za odpuštění a zlo ztratí svoji moc. Tato pohádka dětem ukazuje proč se lidé obdarovávají a proč se mají mít rádi "alespoň" o Vánocích. Na závěr představení se ozdobí stromeček, všichni si zazpívají koledy a připomenou vánoční zvyky a obyčeje, v sále se rozhostí kouzlo Vánoc. Loutky vytvořil Luboš Sobotka.

> Otevírací doba

15:00

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Havlíčkův Brod
Ulice: Na Ostrově 28
Telefon: 569 421 088
E-mail: [email protected]

> Komentáře