Výstava Já hrdina v plzeňském DEPO2015 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava Já hrdina v plzeňském DEPO2015

> Termín

7.9.2019 - 31.12.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Nová interaktivní expozice o integrovaném záchranném systému se otevře v sobotu 7. září v kreativní zóně DEPO2015 v Plzni. Rodiny s dětmi zde například okusí, jaké to je ocitnout se uprostřed dopravní nehody, a naučí se, jak se v takové situaci správně zachovat. Zážitková výstava Já, Hrdina je zaměřená na nejmladší diváky, které hravým způsobem seznamuje s tím, jak se chovat v krizových situacích. Děti se na motorce a na kole zapojí do provozu na uměle vybudovaném dopravním hřišti se silnicí, domy a zaparkovanými maketami policejního auta, hasičské cisterny a sanitky, když v tom se stane nehoda. Co by děti měly v takové situaci udělat? Během společné hry se to naučí. Díky spolupráci s jednotlivými složkami integrovaného záchranného systému vznikne doprovodný program pro širokou veřejnost. Ta má totiž často o fungování složek IZS jen velmi povrchní informace. Na přednáškách vystoupí hasiči, policisté, lékaři zachraňující životy ve vrtulníku a povypráví o svých zážitcích, dorazí také zástupci BESIP. Připraveny jsou také ukázky hašení požáru, vyprošťování z vraku, první pomoci a dalších aktivit IZS. Součástí programu budou také lektorské programy pro školy nejen Plzeňského kraje. Výstava je určena především pro děti od 4 do 12 let. Děti do 10 let mohou navštívit výstavu pouze v doprovodu rodičů. Otevírací doba Pondělí - Pátek 13:00 - 18:00 Sobota - Neděle 10:00 -18:00 O státním svátku 28.10. a během podzimních prázdnin 29.-30.10. bude mít výstava rozšířenou otevírací dobu 10:00 - 18:00 hod. Doprovodný program pro děti i dospělé: 30. 9. od 17:00 | ZÁCHRANKA: Legendy a mýty vs. realita 26. 10. od 15:00 | Prevence požárů a chování při požáru 2. 11. od 11:00 do 17:00 | Odpoledne s Městskou policií 9. 11. od 15:00 | Tísňové volání nejen u dopravní nehody 1. 12. od 15:00 | Advent a jeho rizika 17. 10. - 10. 11. 2019 | Realita kybersvěta - výstava / divadlo / seminář Na všechny akce v rámci doprovodného programu k výstavě je vstup zdarma. Lektorský program pro školy Partneři: Sladovna Písek, o.p.s., Detské muzeum Bratislava, BESIP, Hasičský záchranný sbor České republiky, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, Policie České republiky, Městská policie Plzeň, Fakulta zdravotnických studií, Západočeské univerzity v Plzni, Svět záchranářů, Asociace Záchranný ​kruh, Plzeňské městské dopravní podniky, Divadlo J. K. Tyla Výstava Já, hrdina byla poprvé veřejnosti představena ve Sladovně Písek, která ji připravila ve spolupráci s Detským muzeem Bratislava a BESIP. DEPO2015 v těsné spolupráci s plzeňskými složkami IZS ke stávající výstavě doplňuje další interaktivní exponáty, dopolední lektorský program pro školy a zmíněný doprovodný program.

> Otevírací doba

Pondělí - Pátek 13:00 - 18:00
Sobota - Neděle 10:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: DEPO2015, Presslova 14

> Komentáře