Dny evropského dědictví 2019 v Ostrově | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dny evropského dědictví 2019 v Ostrově

> Termín

12.9.2019 - 15.9.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, dále EHD) se konají v celé České republice v termínu 7. – 15. září 2019 a jsou ideální příležitostí představit památky v trochu v jiném světle, než je zcela běžné. V Ostrově v rámci těchto dní můžete navštívit klášter, zámek, ale také Rudou věž smrti, která je nově spolu s dalšími 21. hornickým památkami zapsána na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. --------------------------------------------------------------------------------------------- 12. září 2019, čtvrtek 17:00 hod. Klášter Ostrov Celou akci zahájí hraná prohlídka klášterního areálu pod názvem „Historky, pověsti a fámy ze Starého Ostrova“ v podání chebského divadla Chaplini. Vstupné: rodinné 120 Kč, dospělí 60 Kč, děti, ZTP, senioři 30 Kč ---------------------------------------------------------------------------------------------- 14. září 2019, sobota, 10.00 – 16.00 hod. Rudá věž smrti Sobota bude věnována Rudé věži smrti, kterou můžete navštívit od 10:00 do 16.00 hod. Po celou dobu bude připraven odborný výklad a zajímavé expozice. Vstup zdarma ------------------------------------------------------------------------------------------------ 15. září 2019 neděle, 10.00 – 15.00 hod. Zámek Ostrov Oblíbené komentované prohlídky budou probíhat vždy v celou a půl. Program zahájí taneční skupina Eliana s ukázkou tanečních figur z období renesance a baroka. Taneční vstupy budou opakovat v 13.00 a 14:30 hod. Vstup zdarma --------------------------------------------------------------------------------------------------- 15. září 2019 neděle | 10.00 – 17.00 hod. Klášter Ostrov Na vaši návštěvu bude připraven také klášterní areál s komentovanou prohlídkou stálé expozice Církevního umění západního Krušnohoří a Zničených kostelů na Karlovarsku a to od 13.30 a 16.00 hod. Prohlídku kláštera hudebně doprovodí Musica Poetica v dobových kostýmech. Vstupné: dospělí 100 Kč, děti, ZTP a senioři 60 Kč --------------------------------------------------------------------------------------------------- Dny evropského dědictví si berou za svůj cíl rozšířit a zvýšit všeobecné povědomí o našem kulturním dědictví, věříme, že jsme si v Ostrově pro všechny zájemce připravili pestrou nabídku programů, prezentující naše historické bohatství.

> Otevírací doba

10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Ostrov nad Ohří

> Komentáře