Lesní park Klimkovice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lesní park Klimkovice

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Lesní park Klimkovice je tvořen kombinací ekologických herních prvků, informačních panelů a odpočinkových laviček, zasazených do prostředí přírodního lesa. Nenásilnou formou podporuje ekologické chování a pozitivní vztah k přírodě. Nedílnou součástí parku je expozice sochařských děl na téma „Člověk a příroda“, vzniklých na Klimkovickém sochařském sympoziu. Prvky mají charakter relaxačních a posilovacích sestav, u všech je významným znakem estetické pojetí a zpracování přírodního materiálu – dřeva. Jsou vytvořeny v harmonii s okolním prostředím a mají v dětech podporovat tvořivost, obratnost, odvahu a získávání zkušenosti odhadovat vlastní schopnosti. Celý areál „Lesního parku Klimkovice“ umožňuje postupné rozšiřování a doplňování aktivit v dlouhodobém horizontu a jako zahajující počin nastavuje hlavní principy přístupu k dalšímu pokračování – respektovat přírodní hodnoty území a nenásilně do nich včleňovat prvky relaxačního a sportovního zaměření. RECENZE OD MAMINKY LUCKY V blízkosti Sanatorií Klimkovice se nachází lesní park, ve kterém se nenudí ani děti, ani dospělí.:-) Parkem vede asi 2 kilometry dlouhá naučná stezka, takže procházku zvládnou samy i menší děti. A zabaví se určitě natolik, že si ani neuvědomí, že je bolí nožky.:-D Děti v parku mohou překonávat nejrůznější překážky, vyřádit se na houpačkách, vylézt na posed, řešit různé hádanky a úkoly, vyfotit se se dřevěnými zvířátky nebo se dokonce ztratit v proutěném labyrintu. Herních prvků je v parku opravdu spousta! :-)Dospěláky určitě zaujmou hlášky z českých filmů vyryté na jedné z laviček.:-) A když vám během cesty vyhládne, tak si v lázních můžete dát nějakou dobrotu v místní restauraci či cukrárně. V areálu je také minigolf, který ocení určitě větší děti.:-) Z Klimkovic vede příjemná procházka k hospůdce Mexiko, která je vyhlášena výbornými tvarůžky.:-) Na závěr je třeba ještě zmínit, že naučná stezka podporuje ekologické chování a pozitivnÍ vztah k přírodě.:-)

> Otevírací doba

Otevřeno celoročně

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Klimkovice

> Komentáře