Korunovační klenoty na zámku Vranov nad Dyjí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Korunovační klenoty na zámku Vranov nad Dyjí

> Termín

29.6.2019 - 1.9.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Od 29. 6. do 1. 9. 2019 se ve výstavních sálech bývalé hraběcí kočárovny v předzámčí vranovského zámku uskuteční výstava České korunovační klenoty na dosah / Život a dílo Karla IV. Projekt připomene nejen pestrý a zajímavý život našeho nejvýznamnějšího panovníka – Otce vlasti, ale především fenomén Českých korunovačních klenotů ve formě mistrovské repliky nejhodnotnějšího českého pokladu – na dosah a bez mnohahodinových front. Hlavní exponáty – klenoty – ve speciální vitríně doplní zajímavosti a perličky z jejich mnohasetleté historie opředené různými legendami. Rozšířený koncept výstavy se zaměří na jednu z nejdůležitějších postav české i evropské historie – krále a císaře Karla IV. Stranou nezůstane ani panovníkova zakladatelská činnost nebo rodinné vztahy. Kromě samotných mistrovských replik klenotů představíme i mnoho dalších tematických exponátů připomínajících období středověku – např. kopie zbraní, volné repliky oděvů a obuvi, mince, miniatury nebo 3D modely. Expozici doplňuje tajůplný interaktivní prvek pro malé i velké návštěvníky. Autorem znamenitých replik korunovačních klenotů je jeden z nejlepších českých a evropských zlatníků, legenda mezi šperkaři – Jiří Urban, který realizoval šperky např. pro anglickou královnu Alžbětu II., pro papeže Jana Pavla II. nebo repliku císařské koruny Svaté říše římské, nedávno také repliky cášské a lombardské koruny. Na mnohasethodinové realizaci zlatnických prací se podíleli také špičkoví slovenští šperkaři – manželé Cepkovi. Detaily postupů výroby zachycuje doprovodné video. Vstupné: 70 Kč – děti ZŠ (6-15 let), studenti SŠ, VŠ a VOŠ, senioři nad 65 let 100 Kč – dospělí 260 Kč – rodinné vstupné (2 dospělí a dvě děti) ZTP nebo ZTP/P sleva 20% z dané kategorie (u ZTP/P platí obě osoby poníženou cenu). Příplatek za výklad/komentovanou prohlídku 15 Kč/os. (pro skupiny od 25 osob) – telefonická rezervace nutná!

> Otevírací doba

10.00–16.30

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Vranov nad Dyjí
Ulice: Zámek Vranov nad Dyjí

> Komentáře