NEZRANITELNÁ ARMÁDA ZNAČKY BAŤA | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

NEZRANITELNÁ ARMÁDA ZNAČKY BAŤA

> Termín

5.6.2019 - 30.8.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Nová unikátní výstava hraček z pryže a vojenských hraček 30. a 40. let 20. století v Domě umění ve Znojmě je věnována dosud neprobádanému fenoménu průmyslové výroby československých hraček z gumy, celuloidu, bakelitu, oceli a hliníku, tedy z technických materiálů, které měly rozhodující podíl na vývoji zbrojního průmyslu během 2. světové války. První gumové hračky v předválečném Československu jsou spojené právě s proslulou značkou zlínských obuvnických závodů Baťa, největšího světového výrobce nerozbitných gumových hraček. Návštěvníkům výstavy se tak otevře svět technických a mechanických hraček, které zaplnily výlohy hračkářských obchodů před více než sedmdesáti lety. Jaroslav Frecer, kurátor výstavy, přibližuje, co všechno mohou na výstavě návštěvníci vidět: „Vedle mnoha vojenských hraček, tanků, bitevních lodí, ponorek, válečných letadel, dělostřeleckého arzenálu a jiné bojové techniky bude vystavena jedinečná a rozsáhlá sbírka „nezranitelné armády“ gumových vojáčků a početný soubor gumových hraček vyrobených firmou Baťa z Muzea technických hraček ve Velvarech.“ Pozornosti sběratelů jistě neuniknou další zajímavosti výstavy, jako například nejstarší pryžové hračky z konce 19. století, hračky vyrobené za Protektorátu Čechy a Morava v letech 1939–1941, největší československý tank na klíček, kolekce dětských pistolek na kapslíky nebo historické krajiny a dioráma sestavená z dobových hraček či v té době aktuální postavičky skautů. Exponáty výstavy doplní tiskoviny z předválečného období obsahující časopisy s fotografiemi, letáky, ceníky a reklamy na nerozbitné gumové hračky značky Baťa. Pro děti bude připraven dětský herní koutek s vystřihovánkami a výtvarná dílnička. Výstavu můžete navštívit v Domě umění ve výstavních sálech v 1. patře od 5. června až do 30. srpna 2019 každý den, kromě pondělí.

> Otevírací doba

ÚT–SO | 9.00–17.00 | NE | 14.00–17.00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Znojmo
Ulice: Dům Umění, Masarykovo náměstí, 66902 Znojmo

> Komentáře