Vycházka: Okolím Staré Knížecí Huti: Geologie, člověk, současná péče o přírodu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vycházka: Okolím Staré Knížecí Huti: Geologie, člověk, současná péče o přírodu

> Termín

29.6.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

OKOLÍM STARÉ KNÍŽECÍ HUTI: GEOLOGIE, ČLOVĚK, SOUČASNÁ PÉČE O PŘÍRODU Den:sobota 29. června 2019 Čas:10:40 Místo:Sraz v 10:40 u autobusové zastávky ve Staré Knížecí Huti. Doprava:TAM: bus Tachov, aut. nádr. (10:07) – Stará Knížecí Huť (10:39). ZPĚT: bus Stará Knížecí Huť (16:16) – Tachov, aut. nádr. (16:44). Trasa:Trasa povede dvěma kratšími okruhy v okolí Staré Knížecí Huti (celková délka cca 13 km). Náplň:V první části trasy zamíříme k cíli vycházek prvních zdejších turistů – přírodní vyhlídce Muschelhütte; ačkoli výhledu do okolí již dlouho brání vzrostlé stromy, okolní bizarní seskupení mohutných balvanů přezdívané skalní město Na Kollerce zanechá v návštěvníkovi neméně působivý dojem. Do Staré Knížecí Huti se vrátíme okruhem přes osadu Háje, kde v bývalých zahradách najdeme tradiční krajové odrůdy ovocných stromů reprezentující genové šlechtitelské bohatství a diverzitu v českoleském příhraničí. Druhá část trasy povede po naučné stezce Historie sklářství, s daným tématem se budete moci seznámit především prostřednictvím naučných tabulí. Praktická ukázka bude zaměřena na život v tůních několik let po jejich vyhloubení. Celou trasou nás budou provázet další ukázky praktických opatření ke zlepšení přírodního prostředí realizované pod záštitou Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky, RP Správy CHKO Český les. Průvodci:Mgr. Eva Stehlíková, Mgr. Zuzana Blažková (obě AOPK, RP Správa CHKO Český les), Václav Pachl (geolog, LB Minerals s r.o.) a hosté Kontakt:E. Stehlíková, tel.: 734 792 387 Poznámka:Obuv a oblečení do terénu.

> Otevírací doba

10:40

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Stará Knížecí Huť
Ulice: Sraz u autobusové zastávky ve Staré Knížecí Huti.

> Komentáře