Království řemesel, tradice díla poctivého a čas rytířů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Království řemesel, tradice díla poctivého a čas rytířů

> Termín

22.6.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Můžete se těšit na: Historická řemesla Platnéřství – Pavel Zátrapa Sedlářství – Jaroslav Psota Švec – Alan Kvasnička Švadlena – Jana Dolénková Tradiční dobrůtky – Madlina zavařovna Dobová kuchyně – Plný Břuch – ochutnávka dobového jídla Dobové ležení – Rytíři Země Zubra – ukázka dobového života žoldáků Pěší rytířský turnaj o cenu Stejně jako loni změří své síly šermíři na kolbišti pod dohledem zkušených rozhodčích a vítěz si odnese hodnotnou cenu. Středověkou bitvu Podaří se dodržet plánovaný scénář, který si dvě stovky šermířů nasucho nacvičují teprve pár hodin před bitvou, nebo zvítězí strana, která měla v bitvě prohrát? Loutkové představení divadelního sdružení Muzejní maringotka Muzejní maringotka je volné sdružení amatérů a profesionálů zajímajících se o tradiční lidové loutkářství a loutkoherectví. Je to divadelní ochotnická skupina, která se zrodila začátkem 70. let 20. století z entuziasmu muzejníků a několika spolupracovníků Moravského zemského muzea, aby „přivedla zpět na scénu“ loutky dávných marionetářů, uložené ve sbírce muzea. Moderovanou módní přehlídku Bravo Teamu Bravo team Libora Olšana je uměleckým tělesem šířícím dobrou pověst scénického šermu skrze romantický žánr: „Historie v akci“. Tentokrát vám ovšem zkrátí chvíli dobovou módní přehlídkou. V průběhu dne se bude modelka Jana převlékat do kostýmů z různých historických období. Přehlídka bude doplněna odborným výkladem. Ukázky létání dravých ptáků sokolnického sdružení Dědictví Marek Monti Přibyl z občanského sdružení Dědictví představí své dravé ptáky. Sokolnictví se věnuje už sedmnáct let. Za tu dobu nasbíral o svých svěřencích spoustu vědomostí, o které se podělí s publikem velmi poutavým výkladem. Odvážnější diváci budou moci na vlastní kůži zažít přílet káněte, nebo poštolky na ruku. Hadího mága Caveho a jeho krajty Povídání mága Caveho o svých hadech. A odvážní mohou zjistit, jak jsou tito mazlíčci přítulní, a že hadí kůže vůbec není slizká. Dětskou arenu Bofry V průběhu celého dne jsou v aréně pro vaše děti k dispozici bezpečné meče Bofry a stálý dohled. Bofry jsou modely zbraní, které vypadají skutečně a přitom z lehké a pružné tvrzené pěny, takže se jimi nemohou zranit ani ta nejnešikovnější dítka. Koncert skupiny Metanoon Metalová skupina, jež v textech opěvuje rytířské hrdiny, je už od svých začátku úzce propojena se světem šermířů. Promítání nezávislého šermířského filmu Prokletí Česká amatérská filmově-divadelní málonákladová realizace pohádkového (takřka horrorového) příběhu. Film vznikal roku 2016 pod taktovkou skupiny historického šermu“ Rytíři Země zubra“, za pomoci ostatních skupin a přátel. Na filmu se podíleli pouze amatérští herci i technici, avšak se zápalem. Natáčení probíhalo povětšinou v okolí hradu Pernštejn, ale i vzdálenějších míst jako je například zámek Polná. Začátkem léta 2017 měl film svou premiéru.

> Otevírací doba

od 13:00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Brno - Modřice
Ulice: Areál Pod Kaštany

> Komentáře