Martin Sodomka - Jak si postavit knihu / Ilustrace k technickým pohádkám | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Martin Sodomka - Jak si postavit knihu / Ilustrace k technickým pohádkám

Foto: Martin Sodomka

> Termín

1.6.2019-18.8.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Díky příbehům s názornými ilustracemi se na výstavě čtenáři zábavnou formou dozvědí, jak jsou auto, letadlo a motorka sestrojeny a jak fungují. Hlavními hrdiny všech knih jsou dva kamarádi, krysák Arny a vrabčák Zíla. Spisovatel, ilustrátor a grafik Martin Sodomka se narodil a žije se svou rodinou ve Svitavách. V roce 1993 založil vlastní grafické studio a po roce zahajuje spolupráci se začínajícím vydavatelstvím Computer Press, pro které vytvořil více než dva tisíce knižních obálek. Vydal vlastním nákladem první knihu Edice technických pohádek: Jak si postavit auto (2012) a o rok později Jak si postavit letadlo, Jak si postavit motorku (2014), Jak si postavit dům (2015) a Jak si postavit železnici (2017). Krátce po vydání se staly bestsellery, byly přeloženy do dalších jazyku a vydávají se již v 11 zemích světa např. v USA, Číně a Rusku. Výstava detailně seznámí s tím, jak taková technická kniha pro dětského čtenáře vzniká. Součástí budou některé reálné předlohy většiny knih – model dvojplošníku, motocykl Jawa 250 Sport z roku 1965 a také nářadí potřebné ke stavbě opravdového domu. V průběhu výstavy bude v muzeu v prodeji všech pět knih, pro školní skupiny budou připraveny doprovodné programy.

> Otevírací doba

Otevírací doba:
ÚT–PÁ
9.00–11.30
13.00–16.00
SO–NE
13.00–17.00

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Lanškroun
Ulice: nám. A. Jiráska 1
Telefon: 465324328
E-mail: [email protected]

> Komentáře