ZÁBAVA POD HRADBAMI - 150. výročí MHD v Brně | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

ZÁBAVA POD HRADBAMI - 150. výročí MHD v Brně

> Termín

14.6.2019 - 16.6.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Dopravní nostalgie - 150 let Městské hromadné dopravy v Brně a 15 let IDS JMK 14.-16.6. výstava "Městská hromadná doprava ve třech stoletích" na nám. Svobody v Brně 15.-16.6. jízdy historických tramvají, autobusů a trolejbusů s cestujícími včetně parní tramvaje CAROLINE Do ulic o víkendu 15. a 16. června vyjedou z TMB převážně nejstarší dochovaná vozidla vyrobená před rokem 1918, jako například věhlasná parní lokomotiva Caroline, dále vlečný tramvajový vůz z roku 1876, 1890, dvounápravový tramvajový vůz z roku 1899, motorový vůz č. 57 z roku 1913 a další. Sto padesát let využívají Brňané a jeho návštěvníci hromadnou dopravu. Brno bylo první město s touto výsadou. Dopravní nostalgie ve dnech 15. a 16. června letos připomene historii, současnost i nejnovější technologie. Srdečně vás zveme na Dopravní nostalgii a Den otevřených dveří ve Vozovně Husovice Na náměstí Svobody se od pátku 14. června do neděle 16. června uskuteční výstava ´Městská hromadná doprava ve třech stoletích‘. Dopravní podnik města Brna bude spolu s Technickým muzeem v Brně prezentovat nejen ukázky z bohaté historie městské dopravy, ale i současné technologie včetně našeho moderního řídícího systému. Výstava představí vývoj vozového parku, výstavbu tratí v jednotlivých historických obdobích a historické mezníky z období provozu autobusů a trolejbusů v Brně. Návštěvníci si budou moci prohlédnout pokladnu, vydavače a označovače jízdenek, jednotlivé historické jízdenky a historické zastávkové označníky. To vše doplní dobové dokumenty a historické fotografie. Na třinácti panelech najdou lidé mimo jiné plánky, které dokumentují provoz tramvají v brněnských ulicích. Nejviditelnější součástí výstavy však budou historické vozy. Přímo na náměstí Svobody bude k vidění na zvláštní koleji legendární tramvaj Grácka z roku 1919, unikátní historický tramvajový kropící vůz a mnohé další vozy. Zájemci se budou moci svézt například koněspřežným tramvajovým vozem z roku 1876 nebo supící parní „Karolínkou“‘ z náměstí Svobody v sobotu 15. června a neděli 16. června cca od 12 do 18 hodin. Na těchto linkách platí zvláštní jízdné. Pro jízdy a společnou výstavu na náměstí Svobody a ulici Brandlově v sobotu 15. června od 10 do 12 hodin budou připraveny další historické a retro vozy DPMB i TMB.

> Otevírací doba

dle jízdních řádů po celý víkend

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Brno
Ulice: Náměstí Svobody

> Komentáře