Kde domov můj? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kde domov můj?

> Termín

15.4.2019
6.5.2019
7.5.2019
27.6.2019
18.11.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

Český národ a jeho dějinné poslání, bylo jako u okolních národů mít se dobře. (Ferdinand Peroutka) V letošním roce slavíme sté výročí založení Československa. Ten, kdo se narodil spolu s ním, mohl za jediný život zažít období budování mladé demokracie, těžkou hospodářskou krizi, neslavné období druhé republiky, protektorát, osvobození, komunistický převrat, teror padesátých let, naději let šedesátých, sovětskou okupaci a následnou normalizaci, revoluci znamenající návrat k zakladatelským hodnotám a po pětasedmdesáti letech rozpad státu. Tolik vzletů a pádů, tolik překotných změn za jediný lidský život. Jako by Československo dostalo už při svém zrodu do vínku neustálé střídání období úlevy či naděje a deprese. Jak se to na nás podepsalo? Stát, jehož sté narozeniny si letos připomínáme, už pětadvacet let neexistuje. Víc než čtvrtina obyvatel se narodila až po jeho zániku. Co pro nás tedy ještě dnes vlastně znamená?​ V inscenaci jsou použity skladby Boty proti lásce (česká textová verze Eduard Krečmar) a Plakalo bejby (text Jiří Štaidl). České textové složky hudebních děl jsou užity s laskavým svolením společnosti ProVox Music Publishing, s.r.o. Režie Jakub Vašíček j.h. Výprava scéna: Kamil Bělohlávek j.h., kostýmy: Tereza Venclová Vašíčková Dramaturgie Tomáš Jarkovský j.h., Petra Kosová Hudba Daniel Čámský Scénář Tomáš Jarkovský, Jakub Vašíček Hrají Andrea Ballayová, Martin Sádlo Bartůšek, Petr Borovský, Daniel Čámský, Martina J. Hartmannová, Bob Holý, Josef Jelínek, Robert Kroupar, Blanka Josephová-Luňáková, Lenka Válková Lupínková, Radka Mašková, Marie Mrázková, Matěj Siegl, Petr Vydarený Inscenace je určena divákům > 12 let Lístek do Divadla Alfa můžete hodinu před a hodinu po představení využít ve všech dopravních prostředcích plzeňské MHD jako platnou jizdenku

> Otevírací doba

15.4.: 19:00
6.5.: 10:00
7.5.: 9:00
27.6.: 9:00
27.6.: 11:00
18.11.: 19:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: Divadlo Alfa, Rokycanská 7

> Komentáře