Masopust v Pelhřimově 2019 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Masopust v Pelhřimově 2019

> Termín

5.3.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Milí Pelhřimáci, vážené instituce, páni podnikatelé, paní učitelky, páni učitelé, kluci a holky, rok se s rokem sešel a už pošestnácté v novodobé historii tohoto obyčeje se v našem městě chystá masopustní srocení masek a maškarádů. Dojde k němu na náměstí tradičně o masopustním úterý 5. března po třetí hodině odpolední. Sraz maškar je ovšem už ve 14.00 v kulturním domě Máj, odkud průvod i s koňmi vychází ve 14.30, směr ul. Legií, kaple P. Marie, Nádražní, Tylova, k Muzeu rekordů a kuriozit, Růžovou… A protože Masopust vždy byl i je takový, jaký si ho každý udělá, byli bychom rádi, kdybyste se přidali… Letos přijede do Pelhřimova i raritka: opičí maska s nejdelším ocasem (přes deset metrů) a skupina dalších „chlupatých zvířat“. Ovšem obracíme se jako každoročně i na všechny Pelhřimáky s pozvánkou: Pojďte s námi do průvodu❗ Přijďte se pobavit, podpořit tradici, udělat si před ostatními tak trochu reklamu anebo i sami ze sebe legraci. Fantazii se meze nekladou. Přijdete-li s tím, co je pro Vás, pro Vaši školu, firmu, spolek, kroužek či klub typické, bude to přesně to, s čím Vás rádi přivítáme. Přidáte-li navíc něco masopustního, bude to pro nás bonus navíc. Nebojte se vtipných transparentů, alegorických vozů… Pro dětské masky v průvodu budou bonbóny a koblížky od pekařů z Adélky, pro velké masky zabijačkový prejt nebo polévka „prdelačka“ zdarma. Po příchodu maškar na náměstí budou jejich konšelé žádat představitele města o dočasné předání vlády nad Pelhřimovem. Ti (jak se šušká v kuloárech) zřejmě svolí a pak nastane pozdvižení, jehož součástí bude nejen všeobecný taneční rej. Masopustní zvyky Starostenský výčep Jarmark Hostinec NA RŮŽKU alla r. 1989 Masopustní historické drby Zabijačkové dobroty V průběhu pelhřimovského Masopustu bude zvolena nejsympatičtější, nejtradičnější, nejhezčí a nejlepší dětská maska, které obdrží odměny od Města, od Muzea Vysočiny, Domu dětí a mládeže, KZPE a od pořadatelů z Agentury Dobrý den. Hrát budou oblíbení Božejáci a pan řezník Prokeš přichystá obří několikametrovou tlačenku, která bude obřadně za smutečních tónů hudby sprovozena ze světa a posléze rozdána přítomnému obecenstvu. Budeme rádi, když svou účastí přispějete k rozšíření průvodu a tím také k připomenutí snad nejstaršího lidového zvyku u nás.

> Otevírací doba

14:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Pelhřimov
Ulice: Masarykovo náměstí

> Komentáře