Jak uzdravit svůj porodní příběh | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jak uzdravit svůj porodní příběh

> Termín

13.3.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-3

> Popis

Co dělat, když náš vysněný, ideální porod z nějakých důvodů nedopadne, jak jsme si představovaly? Zveme vás na seminář s psychoterapeutkou Michaelou Mainx, která pracuje mj. s těhotnými ženami a maminkami. Více o Michaele a semináři si přečtěte níže :-) Jak uzdravit svůj porodní příběh? Všimla jsem si, že my ženy si o svých porodech vyprávíme často a rády, a to jak o těch těžkých, tak o těch dobrých, kterých je – mám pocit – pořád o něco méně. Někteří odborníci tvrdí, že to, jak prožijeme porod, může zásadně ovlivnit nejen náš vztah k právě narozenému dítěti, ale i k nám samotným. Je dobře, že se o tom takto začíná mluvit, protože zároveň s tím se zmiňuje respekt k porodu a jeho průběhu, a věřím, že nám tahle debata do budoucna přinese současně lepší podmínky a svobodu v tom, jak, a kde porodit. Co ale dělat, když se nám ten ideální porod nepodaří, když z nějakých důvodů nedopadne, jak jsme si představovaly? Jsme potom odsouzeny k tomu být dokonce tzv. špatnými matkami? Myslím si, že to tak nutně být nemusí, a naopak jsem přesvědčená, že i „špatný“ porod může mít velký potenciál k tomu, jak se toho o sobě spoustu dozvědět a načerpat duševní sílu. Právě na to, jak se dá s porodním zážitkem pracovat a jak je možné využít jeho potenciál, se zaměřuje tento workshop. Práce s porodním příběhem má své limity, a jedním z nich je přítomnost určitého porodního traumatu. Ne, že by se s ním nedalo přímo pracovat, ale vyžaduje určitý specifický přístup. Co to porodní trauma je, a jak ho poznat, je druhým velkým tématem tohoto workshopu. Těšíme se na vás. Něco o mně Jsem psychoterapeutka, momentálně dokončuji poslední rok psychoterapeutického systemického a narativního výcviku. V minulosti jsem se věnovala praxi v rodinné poradně a v programu pro zvládání násilí, v současnosti jsem na mateřské dovolené se synem, vedu soukromou praxi a externě pracuji jako terapeut programu pro osoby nezvládající agresi. K zájmu o porodní příběhy, potažmo o porodní traumata, mě přivedl, jak také jinak, můj vlastní porod, který nedopadl tak, jak jsem si představovala, a pak také to, že jsem si ho následně mohla v rámci vlastní terapie zpracovat. Vstupné: dospělí - 100 Kč. V ceně vstupného je lektorné a občerstvení. Účast dětí je na vašem zvážení, vzhledem k délce a potřebě soustředění.

> Otevírací doba

16:30 - 18:30

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Ostrava
Ulice: Zámostní 237/22

> Komentáře