Prohlídky mělnického podzemí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Prohlídky mělnického podzemí

> Termín

2.1.2018-31.12.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Zveme vás na pravidelné prohlídky zrekonstruovaného mělnického podzemí a centrální studny s průvodcem. Mělnické podzemí: Podzemí v Mělníce vznikalo pravděpodobně od konce 13. století. Chodbový systém byl vytvořen v hloubce cca 8-10 m pod dnešním povrchem a budoval se především pod domy okolo náměstí. Prostory, které tak vznikaly, byly používány jako sklady, vinařské či pivovarnické sklepy, ale mimo to také mohly poskytnout útočiště před případným požárem či vojenským nebezpečím. Mělník se nachází na kopci, jehož hornina se mělní, proto také došlo v některých ulicích, přiléhajících k náměstí k propadům vozovek. Podzemní sklepy jsou vybudovány ve 2 až 3 úrovních. V současné době je veřejnosti zpřístupněna pouze chodba vedoucí ke studni. Na místo, kde se studna nachází, upozorňuje na hlavním náměstí pochozí skleněná deska v kovovém rámu. Studna byla vyhloubena pravděpodobně při vzniku města, tj. ve 13. století, pro které byla v tu dobu jedinou zásobárnou vody. Studna je hluboká 54 m, v nejširším místě má průměr 4,54 m, což ji činí nejširší známou studnou v České republice. Město Mělník v rámci zpřístupnění podzemních prostor navazujících na městskou studnu, nechalo provést aktuální fyzikálně-chemické vyšetření vody ze studny. Výsledky ukázaly, že v měřených parametrech odebraný vzorek vody odpovídá požadavkům na kvalitu pitné vody. Prohlídky (konají se denně, celoročně): Začátky: 10:00, 11:00, 12:00, 12:45, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 ● sraz skupiny je v prostorách Turistického a informační centra, odkud bude skupina doprovázena průvodcem ● maximální počet návštěvníků v jedné skupině je 20 osob ● doba prohlídky závisí na velikosti skupiny (max. 45 min.) ● vstup pro děti od 3 let ● možnost zapůjčení audioprůvodce v anglickém, německém a ruském jazyce Vstupné: dospělá osoba – 50 Kč děti od 6 do 18 let, studenti, důchodci – 25 Kč rodinná vstupenka (2 dospělí a 2 děti do 18 let) – 100 Kč pes a děti do 6 let – zdarma sleva pro skupiny nad 10 osob – 10%

> Otevírací doba

10.00, 11.00, 12.00, 12.45, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Mělník
Ulice: Turistické informační centrum

> Komentáře