Dobytčí cesta v Broumovských stěnách | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dobytčí cesta v Broumovských stěnách

Foto: Turistika.cz

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Už jste navštívili? Broumovské stěny se zvedají v severovýchodních Čechách, v Broumovské vrchovině mezi městy Police nad Metují a Broumov. Zhruba 12 km dlouhý zalesněný hřeben se táhne od Honského špičáku (652 m n.m.) až k pohraničnímu sedlu pod Hejšovinou. Výrazný nesouměrný skalnatý hřeben (kuesta) je místy jen několik metrů široký. Broumovské stěny jsou oblíbeny díky svým skalním útvarům, roklím, vyhlídkám a klidu. V roce 1956 byl tento pískovcový reliéf, rozkládající se na 638 ha, vyhlášen Národní přírodní rezervací. A jak najít náš cíl? Co je to Dobytčí cesta? Od rozcestí v Zaječí rokli (550 m n.m.) se můžete k rozcestí nad Slavným vydat i po neznačené Dobytčí cestě. Ta odbočuje vpravo ze žlutě značené cesty směřující nad Slavný, do Suchého Dolu a Police nad Metují hned nad rozcestníkem v Zaječí rokli. Směrovka je dobře viditelná, nepřehlédnete ji. I když cesta není dál značená, nemůžete zabloudit. Přibližně po půl kilometru vystoupáte na hranu Zaječí rokle, odkud se můžete kochat pohledy do tohoto skalisky lemovaného přírodního útvaru. To jste však už téměř na červené Strážní stezce - magistrále Broumovských stěn, po které se dáte vlevo a pohodlně dojdete k rozcestí nad Slavným. A v jakém je terénu? Kamenitá dobytčí cesta není pozvolná, poměrně příkře stoupá. V dávných dobách tudy handlíři hnali kravky z Broumovska na Policko a opačným směrem. Pro kravky to jistě nebyl žádný příjemný zážitek. Ale obchod je obchod. Před rozcestím nad Slavným lze v sezoně vidět poletovat několik baboček kopřivových s krásně zbarvenými křídly.

> Otevírací doba

dle počasí

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Broumov
Ulice: Broumovské stěny

> Komentáře