Předjarní prohlídky zámku Český Šternberk | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Předjarní prohlídky zámku Český Šternberk

> Termín

1.2.2020-29.3.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Nemůžete se dočkat začátku návštěvnické sezóny? Chcete si zpestřit jarní prázdniny? Během únorových a březnových víkendů můžete! Vždy ve 13:00. Vyzbrojte se teplým oblečením a vyrazte na prohlídku i v zimě. Hrad Český Šternberk patří k nejstarším a nejnavštěvovanějším hradům v Čechách. Má také krásné okolí, vždyť byl vystaven na ostrohu nad řekou Sázavou a bývá nazýván Perlou Posázaví. Hrad má jednu prohlídkovou trasu, která je umístěna ve druhém poschodí hradu a zahrnuje patnáct bohatě zařízených místností. Prohlídku zahájíte v největší hradní místnosti, v Rytířském sále, kde si prohlédnete mimo jiné i bohatou raně barokní štukovou výzdobu s aliančními erby rodu Sternbergů. Následují menší salóny, knihovna, velká jídelna, která dnes slouží jako rodinná portrétní galerie. Dále se podíváte do pracovny Jiřího Sternberga, otce současného majitele, či do pokoje věnovaného spoluzakladateli Národního muzea, Kašparu Mariu Sternbergovi. Během celé prohlídky vás bude provázet unikátní sbírka grafických listů z období třicetileté války, která čítá 545 kusů a je tak jednou z největších sbírek tohoto druhu v Evropě. Dozvíte se také o historii rodu Sternbergů, starobylého českého rodu, a o životních osudech jeho významných představitelů. Občerstvit se můžete v hradním Café, oběd Vám naservírují v Restauraci pod hradem. V sobotu i v neděli během února a března je vždy ve 13:00 vypsána prohlídka, na kterou není nutné rezervovat si místa. Pokud by se čas ve 13:00 naplnil, bude vypsána ještě jedna prohlídka ve 13:15.

> Otevírací doba

Dle webu

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Český Šternberk
Ulice: zámek

> Komentáře