Divadelní pohádka Otesánek | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Divadelní pohádka Otesánek

> Termín

22.12.2018
16.2.2019
27.4.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Tátu sněd, mámu sněd, Divadlo ALFA i s herci a diváky sněd, a dokonce dostal zálusk i na Viktorku... Mladý liberecký dramatik a dramaturg Vítek Peřina, s nímž naše divadlo už několik let pravidelně spolupracuje, dokázal již několikrát, že se umí podívat na klasickou pohádku osobitou optikou, vymyslet originální (a ponejvíce vtipnou) motivaci, ale přitom zachovat dějový půdorys i vše to, kvůli čemu se ta která pohádka zařadila do „zlatého fondu“. Důkazem budiž jeho verze známých pohádkových příběhů „Hrnečku, vař!“, „Perníková chaloupka“ a především vynikající „Budulínek“, který ve zdařilé inscenaci Naivního divadla v Liberci už získal řadu ocenění a festivalových vavřínů. Výše zmíněné přednosti má i jeho zbrusu nová dramatizace pohádky, kterou známe ze zpracování K. J. Erbena. „Jed jsem, sněd jsem: Kaši z rendlíka, ucháč mlíka, pecen chleba, mámu – tátu, děvečku s jetelem, sedláka se senem, pasáka s prasaty, ovčáka s jehňaty – a tebe taky ještě sním!“ , rýmuje si Erbenův „hrdina“. A Otesánek v Peřinově hře si samozřejmě počíná obdobně. Ale protože autor předlohu umístil do současnosti, a navíc jako bonus pro „našince“ příběh důsledně zasadil do plzeňského regionu, včetně města Plzně, Otesánek si – po „rendlíku“ a „ucháči“ a tátovi s mámou (z Ejpovic) „pošmákne“ ještě na hostinském z Kyšic, poté slupne celé Divadlo ALFA – i s herci a diváky (tedy i vy, se svým způsobem, stanete – samozřejmě jen pasivně – součástí příběhu) – a zálusk dostane dokonce i na mistry z „Viktorky“! Ještěže i v Peřinově dramatizaci vystupuje babka s motyčkou… Hra, jejíž motivy jsou rafinovaně stavebně i scénicky skloubeny, je inscenována jako „divadlo na divadle“ a kromě herců režisér pracuje i s maňásky a marionetami. Věříme, že titul, který v r. 2000 zcela osobitě ztvárnil i světově proslulý český režisér Jan Švankmajer, najde dostatek diváků i na scéně Otesánkem údajně zhltnutého Divadla ALFA. Lístek do Divadla Alfa můžete hodinu před a hodinu po představení využít ve všech dopravních prostředcích plzeňské MHD jako platnou jízdenku. Režie: T. Dvořák Výprava: R.Vosecká j.h. Dramaturgie: P. Vašíček Hudba: V.Šrámek j.h. Hrají: M. Hartmannová, B. Josephová-Luňáková, M. Mrázková, P. Borovský, M. Bartůšek. M. Hajn nebo J. Jelínek Délka představení: 50 min. Inscenace je určena divákům > 5 let

> Otevírací doba

15:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: Divadlo Alfa, Rokycanská 7

> Komentáře