Plzeňské oslavy vzniku republiky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Plzeňské oslavy vzniku republiky

> Fotogalerie

> Termín

27.10.2018 - 28.10.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Plzeň připravuje na poslední říjnový víkend mimořádné oslavy vzniku samostatného Československa. Ve dvou dnech 27. a 28. října nabídne vedle tradičního každoročního programu nové akce, které posílí slavnostní atmosféru, zážitky i zábavu a zároveň připomenou stoletou historii a tradice českého národa. Obvyklou možnost podívat se do muzeí, galerií, historických památek, kulturních zařízení nebo zajímavých plzeňských objektů za symbolické vstupné 28 korun nebo zdarma doplní originální prohlídky města věnované první republice, ale také plzeňským bájím a pověstem či nově zařazené komentované návštěvy některých kostelů. Otevřené dveře do svých objektů budou mít i významné společnosti, jako je Vodárna Plzeň a Plzeňská teplárenská nebo v nedalekém Starém Plzenci sídlící Bohemia Sekt. Scéna U Branky propojí po oba dva dny českou a slovenskou, resp. plzeňskou a žilinskou kulturu, tradiční řemesla a pokrmy. Návštěvníci se mohou těšit například na indie-rockovou formaci ze Žiliny Dave Brannigan, žáky základní školy Budatín, folklorní soubor Rozsutec, Michal Šindelář band nebo Plzeňský mls. Náměstí T. G. Masaryka se v neděli 28. října dopoledne stane místem hudebně duchovního setkání s modlitbou díků a proseb za naši vlast. V podvečer se zde bude konat tradiční vzpomínkové setkání u Památníku T. G. Masaryka s následným lampionovým Průvodem světel, který projde ve slavnostním uspořádání a v doprovodu významných postav české historie trasou po Klatovské třídě až na náměstí Republiky. Nasvícená katedrála sv. Bartoloměje v barvách trikolóry umocní zážitek z následujícího společného zpěvu původní československé hymny, vedeného přední sólistkou Divadla J. K. Tyla Ivanou Veberovou, a ohňostroje v národních barvách, kterým dvoudenní plzeňské oslavy vzniku republiky vyvrcholí.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň

> Komentáře