Orbis Pictus Play Zlín - HRA PRO MALÉ I VELKÉ | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Orbis Pictus Play Zlín - HRA PRO MALÉ I VELKÉ

> Termín

1.1.2018 - 2.11.2018

> Hodnocení

3.3  (3x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Unikátní výstava Orbis Pictus Play Zlín je souborem více než 60 interaktivních objektů, které se snaží rozvíjet imaginaci a fantazii se zaměřením zejména na fenomén hry - na kreativní poznávání světa i sebe sama skrze vlastní smysly. Nebude se ovšem jednat o pouhou expozici. Ta bude doplněna a rozšířena o tvůrčí dílny s autory exponátů, workshopy, performance a další aktivity s cílem vytvářet nové objekty, které budou Orbis Pictus Play Zlín dále rozšiřovat a obohacovat. Jde o interaktivní, proměňující se projekt, který teprve spojením s aktivním návštěvníkem ožije a rozehraje celou svoji krásu. Výstava Orbis Pictus Play Zlín je určena návštěvníkům všech věkových kategorií. Děti, školy, rodiny, senioři, … hra a poznání nemají věkové hranice. Autory projektu jsou Jiří a Radana Waldovi společně se skupinou výtvarníku pod autorským vedením Petra Nikla (renomovaného umělce a zlínského rodáka), kteří se významnou měrou inspirovali v díle Jana Ámose Komenského, zejména v jeho knize Labyrint světa a ráj srdce. Projekt vznikl před 11 lety a v různých modifikacích po celém světě proběhlo již 80 interaktivních výstav, které shlédly téměř 3 miliony návštěvníků. Samotnému projektu předcházela úspěšná výstava konceptu Petra Nikla v Aichi v Japonsku v době konání Expa. Orbis Pictus Play Zlín spravuje obecně prospěšná společnost Zlínský zámek. Nová stálá expozice bude návštěvníkům otevřena od druhé poloviny května v prostorách zlínského zámku. Součástí projektu je i výstava Labyrint světla, která bude pro veřejnost přístupná v Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně v prostorách 14|15 BAŤOVA INSTITUTU do poloviny září 2016.

> Otevírací doba

Út – Ne: 9–17 hod.

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Zlín
Ulice: Zlínský zámek, Soudní 1, 760 01 Zlín

> Komentáře