Machův včelín Krušlov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Machův včelín Krušlov

> Otevřeno

červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Machův včelín v Krušlově na Strakonicku je svým jedinečným provedením unikátem nejen v České republice, ale také ve střední Evropě. Jedná se o rozsáhlejší dřevěnou stavbu s vyřezávanými a malovanými prvky a s unikátní sbírkou zhruba 80 řezeb a výtvarně ztvárněných úlů . Stavbu obklopuje květná zahrada a díky nadmořské výšce 740 m.n.m., ve které se včelín nachází, můžete z nedaleké louky obdivovat kouzelné výhledy do předhůří Šumavy. Autorem díla je Josef Mach (23.2.1923-4.8.2008), řezbářský samouk a velký milovník včel, který v Krušlově žil a tvořil. Josef Mach začal se stavbou včelína v roce 1948 a celá stavba trvala 4 roky. S tvorbou úlů začal v 17 letech. Malované úly v podobě domečků se všemi drobnými detaily byly plně funkční. Celá sbírka čítá 65 kusů. Dnes jsou úly po restaurátorských zásazích umístěny opět v prostorách včelína a slouží již jen jako exponáty. Řezby zdobí celý interiér včelína. Jsou pozoruhodné svou rozmanitostí námětu, najdete zde také originální vyřezávaný nábytek. Prostory včelína jsou pojaty jako muzeum věnované osobě J.Macha, jeho dílu a včelařskému řemeslu. Dnes se o chod a opravy budovy i zahrady včelína a o pořádání kulturních akcí a včelařských i jiných kurzů stará sdružení Krušlovský včelín z.s. Jednou z tradičních akcí je na včelíně „ukončení sezóny“ připadající vždy na poslední říjnovou neděli. Otevírací doba: Od června - do konce října Úterý až neděle od 10:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00 hod. Poslední prohlídka 20 min před koncem Vstupné: Mimo sezonu: zájezdy a větší skupiny nad 10 lidí po předchozí tel. dohodě. Prohlídka vstup 50 Kč za osobu. Zájezdy, děti, důchodci 25 Kč za osobu. Příplatky: Turistické fotografování 20 Kč za osobu Edukační programy/dílny pro děti nebo skupiny 15 a více osob 30Kč/os.

> Otevírací doba

10:00-12:00
13:00-16:00

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Krušlov, Čestice
Ulice: Krušlov 24
Telefon: 388 423 616
E-mail: [email protected]

> Komentáře