Hospitál nebo zámek? Hradozámecká noc na Kuksu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hospitál nebo zámek? Hradozámecká noc na Kuksu

Foto: Hospital Kuks

> Termín

25.8.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Historicky první Hradozámecká noc na Kuksu! Konečně vám uděláme jasno a prozradíme, jak je to v Kuksu se zámkem. Připravujeme pro vás celodenní program. Od 10 do 16 hodin jsou pro děti připraveny tvořivé dílny. Těšit se můžete na poutavé vyprávění o sochách Ctností a Neřestí, děvčata jistě ocení kurz barokního odívání a chlapci se mohou proměnit v barokní architekty. Tvořivé dílny najdete v hájku pod hospitálem, na terase před kostelem a na nádvoří. V případě nepříznivého počasí se přesuneme do divadelního sálu na nádvoří. Všechny tvořivé dílny pro děti jsou zdarma. Večerní program vypukne v 19:30, kdy začnou komentované prohlídky hospitálu s podtitulem „Od hrobky po půdu“. Podíváte se do rodové hrobky Šporků, kostela Nejsvětější Trojice, historické lékárny U Granátového jablka, ale hlavně jsme se rozhodli ukázat vám místa, kam byste se běžně neměli šanci podívat. Prozkoumáme noční hospitál skrz na skrz. Vezmeme vás i na půdy u kostela, do tajuplných místností, promítneme zajímavý dokument z historie hospitálu a povíme, co víme o kukském zámku. Prohlídka bude trvat cca 80 minut, vstupné činí 120 Kč pro dospělé, snížené vstupné 80 Kč platí děti, studenti a senioři. Vycházet budeme v pravidelných intervalech od 19:30 až do 22:30. Vstupenky budou k dostání v pokladně hospitálu. Během dne i večera se můžete kulturně obohatit na multižánrovém festivalu barokního umění Theatrum Kuks. Tento program probíhá nezávisle na Hradozámecké noci. I večer můžete nakoupit sušené bylinné směsi, sušené ovoce, čaje, ovocné šťávy a sirupy, medovinu, tinktury, pro děti ovocná lízátka (např. z arónie), hraběcí čokoládu a mnoho dalšího v Bylinkářství na nádvoří hospitálu. Celá Hradozámecká noc vyvrcholí nočním pochodem při svíčkách k zámku. Na cestu vyrazíme v 23:00 z terasy před kostelem Nejsvětější Trojice.

> Otevírací doba

10:00-24:00

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Kuks
Ulice: Kuks 81 (Hospital)
Telefon: 499 692 161
E-mail: [email protected]

> Komentáře