Galerie Hrádek "Prostor her a inspirace" | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Galerie Hrádek "Prostor her a inspirace"

> Termín

30.6.2018 - 1.9.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

V roce 2015 jsme zrenovovali barokní špýchar a vytvořili v něm prostor her a inspirace hrádeckou historií určený převážně dětem ve věku 3 až 11 let. Podle reakce návštěvníků, se ale může zabavit každý hravý bez rozdílu věku. Co vše můžete v galerii navštívit? 1) Zámecká herna komtesy Adély a Jana Ferdinanda Inspirací stala komtesa Adéla Des Fours, která žila na hrádeckém zámku v 1. pol. 19. století. Jan Ferdinand byl její předek, který v roce 1731 koupil zámek a přestavěl jej do podoby, která je vidět do současnosti. Děti si mohou hrát na dámy, gentlemany, krále, rytíře, napoleonské vojáky. Dozvědět se o stylu oblékání, o stolování, o písmu, o hierarchii šlechty, zkoušet si kostýmy ušité podle doby biedermeier… 2)Dětská naučná herna Františka Pravdy František Pravda (vlastním jménem Vojtěch Hlinka) je další významnou hrádeckou osobností. V roce 2017 byly jeho dvě významná výročí, a to 200 let od jeho narození a 170 let příchodu do Hrádku. František Pravda byl knězem, výrazným spisovatelem venkovských povídek 2. pol. 19. století a vychovatelem panského synka Otakara Sturmfedera. K výročí realizovala Obec Hrádek výstavu inspirovanou Pravdovo pedagogickou činností. František Pravda byl velmi zdatný pedagog, který svého slabomyslného svěřence Otakara vzdělával pomocí hry (např. na kupecký krám) a praktických ukázek přírodopisu, zeměpisu, mineralogie apod. 3) Výstava medvídků Doprovodná výstava od paní Romany Mathausové a Klubu Panenky ČR. 4)" Paměť Davidovy hvězdy IV " a "Malé sakrální stavby jihozápadních Čech" (14.7. - 1.9.) Výstava kreseb pana Jaroslava Hodka v sále Galerie Hrádek. Otevírací doba pro rok 2018 30. 6. - 1.9. denně 10 - 17 hodin vyjma neděle 12.8. 14 - 17 hodin Vstupné: Děti do 3 let zdarma Osoba (od 3 let výše) 70 Kč Skupina 2 (2 osoby) 120 Kč Skupina 3 (3 osoby) 180 Kč Skupina 4 (4 osoby) 240 Kč Skupina 5 (5 osoby) 290 Kč Platba je možná pouze v hotovosti. Děkujeme za pochopení. Galerie je bezbariérově přístupná pro dětské kočárky i invalidní osoby.

> Otevírací doba

10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Hrádek u Sušice
Ulice: Galerie Hrádek - Zámek Hrádek, Hrádek 1
Telefon: 727 918 011
E-mail: [email protected]

> Komentáře