Výstava československý filmový plakát | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava československý filmový plakát

> Termín

1.7.2018-31.8.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

„Letos na jaře jsme navázali spolupráci s Agenturou ProVás a nyní je na náměstí k vidění druhá výstava z jejich sbírky grafického designu. Jsme moc rádi, že ve chvíli, kdy hlavní budova muzea prochází rozsáhlou rekonstrukcí a je uzavřena, se výstavy konají ve veřejném prostoru města,“ vysvětlila Klára Vetterová z benešovského muzea. Nejstarší vystavené plakáty vznikly v roce 1921. Jedná se například o plakát na společenské drama Jed v ženě. Mezi nejmladší naopak patří plakát k filmu Šerif a mimozemšťan od Jana S. Tománka z roku 1990 nebo k snímku Dobrý voják Švejk od Jaroslava Fišera z roku 1982. „Nejvíce zastoupeno je období 60. a 70. let minulého století. V této době československé filmové plakáty získaly řadu prestižních ocenění v rámci plakátových výstav, pořádaných pravidelně při mezinárodních filmových festivalech v Karlových Varech, Cannes, Paříži, Chicagu a Hollywoodu,“ poznamenala Klára Vetterová. Výstava Československý filmový plakát však není jedinou prázdninovou akcí, kterou benešovské muzeum pořádá. Ve středu 18. července v 17 h se v Městské výstavní síni koná vernisáž výstavy manželů Zdenky a Vladimíra Albrechtových. Muzeum se také zapojilo do záchranné akce televizní stanice Déčko s názvem Sežeňte ovečky. O co jde? Duhové ovečky, které dennodenně vyprovázely malé diváky Déčka do peřin, se zatoulaly do našeho světa. Je třeba je všechny najít a dopravit zpátky. Zájemci o tuto hru se mohou s dětmi vydat na tři místa, kde byly ovečky spatřeny. Jedním z nich, kde se ovečky houfují, je i benešovská podzemní expozice Experimenta. Mapu výletů, speciální mobilní aplikace a všechny potřebné informace najdou účastníci na stránkách České televize. Největší letošní událostí muzea ale bude otevření zrekonstruované hlavní budovy na Malém náměstí. „Výstavní prostory jsou soustředěny do přízemí, vytváří otevřený prostor s enfiládou. Od poloviny září budeme postupně představovat naši sbírku, zejména dar historika umění a sběratele Jiřího Šetlíka, který obsahuje významná umělecká díla 2. poloviny 20. století. Šímova síň bude patřit regionálním umělcům, jako první zde vystaví své obrazy Jan Dvořák. Návštěvníkům bude k dispozici také prezenční čítárna s odbornými publikacemi a nově bude muzeum otevřeno přímo na dvorek s expozicí plastiky,“ uzavřela Klára Vetterová.

> Otevírací doba

otevřeno nonstop

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Benešov

> Komentáře