Letní komentované prohlídky Novoměstské radnice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Letní komentované prohlídky Novoměstské radnice

> Termín

16.7.2018
1.10.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Prohlídky s poutavým výkladem odkryjí návštěvníkům kus historie národní kulturní památky, která vznikla brzy po založení Nového Města Karlem IV. Každá prohlídka bude probíhat hodinu. Bude se konat v předem plánovaných termínech v pondělí dopoledne a odpoledne pro 5 - 20 účastníků. Obyvatelé Prahy 2 znají Novoměstskou radnici zejména ze svých cest v okolí Karlova náměstí. Radniční věž, vysoká 70 metrů, se dá jen obtížně přehlédnout a zvídavější jedinci najdou i cestu z Vodičkovy ulice na historické nádvoří, které představuje oázu klidu v samotném centru Prahy. V průběhu staletí se stala Novoměstská radnice svědkem mnoha dějinných událostí a návštěvníci budou mít nyní možnost se blíže seznámit s jejím příběhem díky komentovaných prohlídkám. Historie Novoměstské radnice začíná brzy po založení Nového Města pražského Karlem IV. roku 1348. Změna termínů vyhrazena. Prohlídka může být z technických důvodů zrušena. Sraz na prohlídku bude na dlážděném nádvoří radnice u kašny, při nepřízni počasí v podloubí u studny, se přivítáte s průvodkyní a obdržíte vstupenky. Závaznou objednávku prohlídky pro veřejnost je nutno provést nejméně 3 pracovní dny předem /t. j. do úterý před prohlídkou/ na e-mail. adrese pí Baďurové [email protected] a vyčkat na její potvrzení. Podrobné informace o termínech prohlídek a jak si prohlídku rezervovat, jsou uvedeny na webových stránkách Novoměstské radnice v programu. Pokud se na prohlídku přihlásí méně, než 5 osob, konat se nebude. Zájemci, kteří se dostaví na prohlídku bez rezervace, nebudou mít zajištěno, že prohlídka proběhne. Vstupné jednotné 100 Kč za prohlídku pro 1 osobu + jedno dítě do 15 let bez poplatku. Vstupné se platí na místě před prohlídkou. Prosíme všechny účastníky, aby si připravili předem hotovost v přesné částce. Těšíme se na vás!

> Otevírací doba

10:00
16:30

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 2
Ulice: Karlovo námětí 1

> Komentáře