Železniční muzeum Kroměříž | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Železniční muzeum Kroměříž

> Termín

20.7.2018
3.8.2018
17.8.2018
28.8.2018
16.9.2018
6.10.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Rádi bychom Vás pozvali na návštěvu nového muzea v prostorách železničního depa v Kroměříži. Muzeum bylo veřejnosti poprvé zpřístupněno v roce 2014 a je naší snahou muzeum v dalších letech postupně rozvíjet až do stavu, kdy bude vyhledávaným turistickým cílem pro návštěvníky nejen z blízkého, ale i širokého okolí. Expozice muzea je rozdělena na tři části: V první části máte možnost seznámit se s různými druhy zabezpečovacích zařízení a vyzkoušet si na funkční ,,elektromechanice“ práci výpravčího či signalisty, obsluhu přejezdového zabezpečovacího zařízení a návěstidel AŽD. Ve druhé části si můžete vyzkoušet komunikaci pomocí telegrafu, dálnopisu, manuální telefonní ústředny a prohlédnout si různé druhy telefonů, dokumenty a další drobnosti používané při telekomunikaci na železnici. Ve třetí části pak následuje expozice souvisejících s technikou železničních vozidel. Můžete zhlédnout např.: písty z motorových lokomotiv, napaječ z parní lokomotivy či řadu různých rychloměrů, lamp, luceren a dalších zařízení. Tyto tři části jsou dále doplněny různými dokumenty, fotografiemi a drobnými předměty týkajících se celého spektra železničního provozu. V historické pokladně muzea najdete k zakoupení turistické vizitky, pohledy, pexeso a publikace týkající se historie tratí přilehlých našemu muzeu. Dále následuje prohlídka lokomotivního depa a přilehlé točny. 20.7.,3.8.,17.8.: Prázdninové pátky, kdy během července a srpna každý druhý pátek zpřístupníme naši standardní expozici. 28. srpna: Příjezd Legiovlaku do Kroměříže Unikátní projekt Československé obce legionářské, tzv. Legiovlak, připomínající operace československých legií na Transibiřské magistrále v letech 1918 - 1920, se chystá na konci letošního srpna také do Kroměříže, kam by měl dorazit v úterý 28. srpna, na další cestu se pak vydat 2. září. A právě v den jeho příjezdu bude otevřeno i naše muzeum. 16. září: Evropský týden mobility v Kroměříži - S vláčkem o závod Na třetí zářijovou neděli připravujeme ve spolupráci se spolkem Kolem KM již druhý ročník akce s Vláčkem o závod, která má za cíl pobavit malé i velké a zábavně tak propagovat udržitelné způsoby dopravy. Hlavním lákadlem, jak už název napovídá, bude možnost změřit své síly v závodu s motorovou lokomotivou. Bude však připravenou i spoustu dalšího, v neposlední řadě také expozice našeho muzea. 6. října: Den uniformovaných sborů v Kroměříži Den uniformovaných sborů již tradičně zakončuje turistickou sezonu v Kroměříži. Nejinak tomu bude v letošním roce, kdy jeho téma směřuje k slavné historii Československých letců sloužících během druhé světové války v britské RAF. A tradic se bude držet i naše muzeum, které první říjnovou sobotu otevře naposledy v roce 2018.

> Otevírací doba

9:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Kroměříž
Ulice: Železniční muzeum, ulice Nádražní

> Komentáře