Zimní prohlídky zámku Hluboká | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zimní prohlídky zámku Hluboká

> Termín

12.11.2019 - 31.3.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Zimní prohlídky na zámku Hluboká lákají k návštěvě již několik let. Návštěvníci zavítají do devíti pokojů soukromých apartmá posledních čtyř generací majitelů hlubockého panství - Schwarzenbergů. Stálicí mezi zimními prohlídkovými trasami jsou prohlídky zámku Hluboká, který je otevřený veřejnosti celoročně již desátou sezónu. Návštěvníci si prohlédnou celkem devět temperovaných pokojů představujících soukromá apartmá posledních čtyř generací majitelů hlubockého panství - Schwarzenbergů. Trasa začíná v Hamiltonově salonu kněžny Terezie, pokračuje přes Kuřácký salon do Tereziiny Malé jídelny. Téma lovu se objevuje nejen na chodbách v podobě vystavených trofejí, ale významný prostor je mu věnován v honosné Lovecké jídelně. Opominuta nezůstává ani Přípravna jídel vedoucí do Malé jídelny Dr. Adolfa a celá prohlídka vrcholí v třech dalších místnostech – Pracovně, Obývacím pokoji a končí v Ložnici. Bohatá výzdoba místností představuje kolekci loveckých zbraní, trofejí, ale též porcelánu, grafických listů nebo tapisérií. Raritou je i splachovací toaleta z počátku 20. století. Poslední majitel, Dr. Adolf Schwarzenberg, obýval své pokoje až do roku 1939, kdy emigroval se svou manželkou Hildou před nacisty do zámoří. Pokoje jsou v zimě temperovány. Otevřeno je denně kromě pondělí od 10 do 16 hodin, kdy vychází poslední prohlídka. Během vánočních svátků je zavřeno.

> Otevírací doba

Provádí se ve dnech: úterý až neděle od 10:00 do 16:00 (v 16:00 jde poslední prohlídka).
Prohlídky se konají od 12. 11. do 20. 12. 2019 a poté až od 2. 1. do 31. 3. 2020.

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Hluboká nad Vltavou
Ulice: zámek

> Komentáře