Lesnický den v Ralsku 2018 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lesnický den v Ralsku 2018

Foto: .

> Termín

22.6.2018-23.6.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

42. ročník Lesnického dne v Ralsku a XVII. mistrovství ČR v práci s motorovou pilou – Pohár VLS 2018 Největší lesnická akce pro veřejnost v Česku s národním šampionátem dřevorubců, výstavou trofejí, prezentací lesnické techniky a bohatým doprovodným programem pro děti. Součástí dvoudenního programu bude také tradiční národní šampionát v práci s motorovou pilou a soutěž operátorů vyvážecích souprav. Nejlepší dřevorubci se předvedou v disciplínách kácení, odvětvování, kombinovaný a přesný řez a finálovou disciplínou bude odvětvování. Vše bude probíhat přímo před zraky návštěvníků. Soutěž „vyvážeček“ představí nejlepší juniorské operátory těžké těžební techniky – žáky odborných lesnických škol, kteří opět před zraky veřejnosti, budou soutěžit v přilehlém lese v závodu, kde rozhoduje milimetrová přesnost. Doprovodnou soutěží pak bude hod oboustrannou sekerou na cíl, desítky let stará disciplína vycházející z tradiční volnočasové zábavy dřevorubců. Hází se na přesnost na terč o průměru bezmála 1 metr ze vzdálenosti 6,5 metru. Lesní pedagogika a další program pro děti Na nejmenší návštěvníky Lesnického dne budou čekat lesní pedagogové VLS s celou sérií disciplín a aktivit v obřím stanu s nápisem „VLS dětem“ i na stanovištích v přilehlém lese. Za splnění úkolů, mezi kterými jsou i „poznávačky“ dřevin a bylin, na ně bude čekat diplom a samozřejmě také dárek, letos v podobě cyklistické lahve. STIHL Timbersports show V USA a v Kanadě se dřevorubecká klání odehrávala již v předminulém století a na oblastní úrovni se těšila velké popularitě. Ze zámořských soutěží se vyvinula sportovní disciplína STIHL Timbersports, která je divácky atraktivní ukázkou lesnických dovedností z dob, kdy hlavním nástrojem dřevorubce byla sekyra a ruční pila. A právě Česko patří v těchto sportovních disciplínách ke světovým velmocím, a to díky čtyřnásobnému mistru Evropy Martinu Komárkovi, který se na Lesnickém dni tradičně představí se svou show. Ukázka lesnické a další techniky Od ručních motorových pil po nejvýkonnější harvestory, od zahradních traktůrků po těžkou lesní techniku. To vše si na ploše lesnického dne budete moci prohlédnout v rámci výstavy lesnické a zahradní techniky renomovaných výrobců a dovozců. Její součástí bude vybavení pro lesnické profesionály, ale také nástroje a technika určená pro amatérské využití na Vaší zahradě či pozemku. Najdete zde také prezentaci doplňkové techniky, která s využitím dřeva souvisí – například kotle na dřevěnou štěpku. Nebude chybět také vybavení a oblečení pro pohyb v přírodě či myslivost. Výstava trofejí a myslivost Na ploše si mohou návštěvníci prohlédnout také výstavu trofejí a shozů z lovecké sezóny 2017/2018 z honiteb divize VLS Mimoň. Součástí programu bude komentovaná výstava loveckých psů i ukázky dravců.

> Otevírací doba

dle harmonogramu

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Ralsko
Ulice: Skelná huť v Ralsku

> Komentáře