Výstava Cesta do Mytologie ve Sladovně | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava Cesta do Mytologie ve Sladovně

> Fotogalerie

> Termín

11.5.2018 - 2.9.2018

> Hodnocení

5  (4x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

DOBRODRUŽNĚ-POUČNÁ EXPEDICE DO KOUZELNÉHO SVĚTA Z DÍLNY DIVADLA BRATŘÍ FORMANŮ, JOSEFA SODOMKY A SLADOVNY PÍSEK. Cesta do Mytologie vás ohromí čarovným krajem fantastických příběhů, bájných zvířat a léčivých rostlin. Ve Sladovně vznikla zážitková, herní expozice, kde se děti v divadelních kulisách samy ponoří do světa mytologie. Pokusí se osvobodit jednorožce, porazit bazilišky a v kůži mořských panen poplavou na ostrov vlkodlaků. Pakliže se jim podaří zasadit semínko nového života, je tu určitá šance, že spatří i bájného fénixe. Výtvarného řešení se ujal výtvarník Josef Sodomka, který vykreslil všecha bájná i opravdová zvířata a společně s Matějem Formanem a Terezou Dobiášovou vyvinuli scénář a aktivity hry. Inspirací se stala kniha Geralda Durella, Mluvící balík, kterou Durell věnoval dětem a na rozdíl od většiny svých ostatních knih to nebyla kniha autobiografická, ale v podstatě popisuje dobrodružnou cestu dětí do světa mytologie. V expozici se míchají bájná zvířata a neskutečné stormy s bylinkami routy a levandule s těmi běžnými. Chtěli jsme pomoct dětem pochopit, že svět mytologie a světa kolem nás jsou si blíže, než si myslíme. A že svět mytologie vlastně ve zvětšených obrysech popisuje náš svět s jeho zvláštnostmi a mimořádnostmi. Že je vlastně jen třeba pořádně se dívat.

> Otevírací doba

Do 30. června
Po: zavřeno
Út až So: 9 -18
Ne: 9 - 17

Červenec a srpen
Po až Ne (celý týden každý den): 9 - 18

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Písek
Ulice: Sladovna Písek, Velké náměstí 113

> Komentáře