Bitva u Sudoměře - rekonstrukce bitvy z roku 1420 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Bitva u Sudoměře - rekonstrukce bitvy z roku 1420

> Termín

23.3.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Letos uplyne 599 let od slavné bitvy u Sudoměře, jedné z nejslavnějších bitev našich dějin. V tento den k rybníkům Markovec a Škaredý přitáhnou s vozy husité, pronásledováni křížovníky ze Strakonic a železnými pány z Písku. Od dopoledne bude probíhat zajímavý program s dobovým táborem a tržištěm, historickou kapelou, šermířskými souboji, rytíři na koních, hrami pro děti… Po pietním aktu mohou diváci od 14 a 16 hodin zažít strhující rekonstrukci příběhu, kdy Jan Žižka s hrstkou husitů slavně zvítězil nad jízdou křížovníků a katolických pánů. Diváci pak uvidí strhující příběh, kdy Jan Žižka s hrstkou husitů slavně zvítězil nad jízdou křížovníků a katolických pánů. Rekonstrukce začínají od 14:00 a od 16:00. V 10:00 bude zahájení a v 12:00 pietní akt u památníku Jana Žižky. V bitvě se můžete těšit krom husitských vozů také na více než sto bojujících a obrněné jezdce. Po celý den bude probíhat zajímavý program. Krom dobového tábora a tržiště uvidíte šermířské souboje, rytíře na koních, krásné tanečnice i sokolníka. Zahraje i historická kapela. Budou také hry pro děti jako střelby ku ptáku, boj na kládě a dřevěný klikotoč. Historický festival, dobový jarmark, hry pro děti, šerm,vozová hradba. Předvede se více jak sto bojovníků!

> Otevírací doba

10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Čejetice
Ulice: Plocha u pomníku Jana Žižky

> Komentáře