Probuďte medvědy ze zimního spánku v zooparku Chomutov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Probuďte medvědy ze zimního spánku v zooparku Chomutov

> Termín

17.3.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Probuďte s námi medvědy ze zimního spánku. Po tři měsíce trvajícím odpočinku čeká Nera, Michala, Míšu a Noru nejen sladké probuzení. Medvědy hnědé chová Podkrušnohorský zoopark od roku 1995. Prvními obyvatelkami nové hektarové expozice byly samice Míša a Nora. V roce 1997 doplnili skupinu medvědí samci odebraní ze zcela nevyhovujícího soukromého chovu. Mladí medvědi byli drženi ve sklepě a krmeni pouze zbytky z restaurace. V zooparku se rychle dostali do výborné kondice. Jediný pozůstatkem špatného zacházení je Nerův chybějící ušní boltec, sedřený o řetěz, podle kterého ho ve skupině snadno poznáte. Nero je největší ze skupiny, plní roli „šéfa“, poznávacím znamením menšího Michala je tmavší zbarvení. Nejmenší ze skupiny je samice Míša, kterou můžete často pozorovat ve společnosti Michala, samice Nora je výrazně větší než Míša a na první pohled tvrdší a drsnější. Zoo v Chomutově se specializuje především na domácí evropská zvířata. Najdete zde např. přírodní hnízdiště několika desítek druhů ptactva, výběhy sudokopytníků (zubr evropský) a lichokopytníků (kůň Převalského), bobry, šelmy (rys ostrovid, vlk euroasijský, kočka divoká, medvěd hnědý, liška obecná) a domácí zvířectvo. Zoopark nabízí mj. roční adopci zvířat a výukový program pro školky.

> Otevírací doba

13:00 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Chomutov
Ulice: Podkrušnohorský zoopark Chomutov, Přemyslova 259

> Komentáře