Festival světla Blik Blik | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Festival světla Blik Blik

> Termín

16.3.2018 - 17.3.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Rozsviťte s námi Plzeň! Festival světla již počtvrté přináší návštěvníkům ojedinělý zážitek přímo v ulicích města. K vidění budou na trase naplánované mezi DEPO2015 a Masarykovou školou na Slovanech o délce asi 2 km. Tři samostatné instalace pak budou umístěny v areálu Plzeňského Prazdroje. Nejen Praha má svůj festival světla. Plzeňský Blik Blik se chystá na pátek 16. a sobotu 17. března. Nabídne nevšední večerní procházku historickým centrem Plzně. Cílem festivalu je oživení kultury a dění v zimním čase a snaha přesvědčit návštěvníky, že kultura není jen složitá, ale i pro ně vstřebatelná. Stalo se dobrým zvykem, že se diváci dostanou na méně známá nebo neobjevená místa. Festival se v roce 2018 přesouvá v rámci oslav 100 let od založení Československa do plzeňské čtvrti Slovany. Těšit se můžete na nasvícení pomníku a hrobky J. K. Tyla, autora textu české hymny, na Slovanském hřbitově; instalaci 100 světel pro republiku, na které se budou podílet autoři z FAB LAB DEPO2015; a animaci proměn státního znaku v průběhu století od ilustrátorky Štěpánky Bláhovcové. Dále se můžete těšit na speciální projekci do vodní mlhy. Součástí festivalu bude také světelná projekce na Masarykovu školu nebo videomapping na gymnázium na Mikulášském náměstí. Letošní novinkou je uvedení čtyř interiérových instalací: dvě v prostorách DEPO2015, přičemž ta originálně připravená pro Autobusovou halu bude vrcholem festivalu, připravuje ji studio 3Dsense, které se podílelo před třemi lety na vizuální stránce slavnostního zahájení Plzně 2015 – Evropského hlavního města kultury. Bude se jednat o komplexní instalaci za použití projekce, zvuků a světel, která pohltí všechny smysly! Další z interiérových instalací umístíme do kostela Panny Marie Růžencové na Jiráskově náměstí. Poslední zážitek chystají organizátoři festivalu na doposud tajném, neobvyklém místě. Interiérová část programu bude zpoplatněna symbolickým vstupným ve výši 50 korun, pro děti bude vstup zdarma. Celkově bude na programu festivalu 16 zastavení a velká výtvarná dílna pro děti v DEPO2015.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: dle programju

> Komentáře