Mikulášská jízda na hrad Hartenberg | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mikulášská jízda na hrad Hartenberg

> Termín

2.12.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Tradiční mikulášské jízdy na Hartenberg, která letos vychází na sobotu 2. prosince, se vždy zúčastní nespočetné množství různorodých čertisek a pekelníků, očekávajících návštěvníky z lidského světa, aby v několika čertovských doupatech hrála maryáš či kostky a změřila své síly s pozemšťany. 3.047. Tolik „platících“ účastníků napočítali pořadatelé při 22. ročníku akce, který se uskutečnil na svátek patronky horníků sv. Barbory 4. prosince 2016. Čerti prověřují především nejmenší děti v jejich kvalitách a vlastnostech. Ty nejzlobivější a nejvíce vzdorující budou vhozeny do ďábelského pytle a ponechány pekelníkům k tomu, aby jim po celý rok sloužily a polepšily se. Naopak za dobré zásluhy a chování budou jak děti, tak dospělí odměněni bytostí andělskou. Pokud návštěvník úspěšně zdolá celou čertovskou trasu, potká se na konci své strastiplné cesty s Mikulášem a jeho pomocníky, kteří rovněž mají plné kapsy dobrot. V zastávce Hřebeny začíná cca 2km stezka lesem v údolí pod zříceninou hradu Hartenberg. Děti s baterkami, lampionky či jen tak, podle doby, v kterou na Hřebeny dojedou, se vydají touto trasou. Po cestě je čeká návštěva několika pekel. Stezku nedoporučujeme absolvovat kořárkům a pejskům. Na nádvoří hradu a na Cikánském dvoře začíná nepřetržitý kulturní program již v 11 hodin. Těšit se můžete na divadelní vystoupení, stánkový prodej, táborák, hry a soutěže, krčmu s jídlem a pitím. Slavnostní zahájení na železniční stanici Sokolov se uskuteční rovněž v 11 hodin. Každý z účastníků má v ceně jízdenky i balíček plný sladkostí, které získá za odvahu právě na konci cesty z rukou Mikuláše.

> Otevírací doba

dle jízdního řádu

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Sokolov
Ulice: nádraží

> Komentáře