Rytířské hradiště | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rytířské hradiště

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Nedaleko rybníků Kříž a Češík v okolí lesního hřbitova se nachází unikátní přírodní dětský park Rytířské hradiště. Zde mohou malí i velcí návštěvníci obdivovat rytíře, princezny ale i čarodějnice a jiné pohádkové postavy. Hradiště umožňuje pozorovat okolní lesy pohledem z hlavní hradní věže či využít pískoviště, bludiště s prolézačkami nebo si opéct buřty na ohništi. Hradiště je vyzdobeno kresbami dětí z výtvarné školy paní Marty Pohnerové a dřevořezbami řezbáře pana Miroslava Kříže. Cesta k hradišti je dobře značená, nenáročná a vhodná jak pro kočárky tak i pro hendikepované. K rytířskému hradiště jsou značeny dvě trasy - první, vhodná spíše pro kočárky a hendikepované, vede od zděné boudy okolo rybníčka Češík (délka 1 km), druhá, charakterem spíše lesní pěšina. je značena od zděné boudy okolo naturálního pohřebiště (délka 700 m). Stavba Rytířského hradiště byla ukončena v roce 2014, stále ale doplňujeme vnitřní prostor i okolí o nové vzdělávací a herní prvky, jako je například interaktivní věž, dendrofon, dřevěné sochy koní, "opičí dráha", zvířecí doskočiště nebo malé zastavení věnované rozkladu odpadu v přírodě. Na Rytířském hradišti se každoročně koná celá řada akcí nejen pro děti.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Hradec Králové
Ulice: Lesní Hřbitov

> Komentáře