Den železnice v Jindřichově Hradci - oslavy 250 let | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Den železnice v Jindřichově Hradci - oslavy 250 let

> Termín

9.9.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pestrý program pro malé i velké návštěvníky si na nádraží v Jindřichově Hradci připravili na sobotu 9. září. Můžete zavítat na drážní pracoviště, svézt se parním vlakem nebo historickou drezínou. Na letošní rok připadá ve skutečnosti 130. výročí napojení Jindřichova Hradce na normálně rozchodnou železniční síť a zároveň uplyne 120 let od otevření tratě z Jindřichova Hradce do Nové Bystřice, vůbec nejstarší úzkokolejky v bývalém Československu. V prostoru mezi oběma jindřichohradeckými železničními nádražími bude v sobotu 9.9. připraven pestrý kulturní program. Od 9 do 16 hodin zde bude probíhat celá řada divadelních, folklorních tanečních a hudebních vystoupení. Na své si přijdou ale pochopitelně zejména příznivci vlaků. Zvláštní retro rychlíky sem dorazí mezi desátou a jedenáctou hodinou z Českých Budějovic (Ostravan), Jihlavy (ES 499.1001 + T 478.1001) i Prahy (Stříbrný šíp). Z Jindřichova Hradce bude naopak vypraven protokolární parní vlak do Nové Bystřice s dobovou hudbou a kostýmovanými účinkujícími. Historické soupravy vyvezou cestující po úzkokolejce také do Lovětína a Blažejova. Na nádraží v J. Hradci si návštěvníci prohlédnou speciální vozidla SŽDC, měřící vůz AŽD; svezou se po zahradní železnici na miniaturách úzkokolejného vlaku nebo na původních šlapacích drezínách; prohlédnou si modelové kolejiště. Součástí programu budou také komentované prohlídky pracovišť železniční stanice a ukázky moderní techniky Armády ČR, Hasičského záchranného sboru a práce Českého červeného kříže. V rámci oslav 250 let železnice jsou připraveny také tematické výstavy v železničních stanicích v Jihlavě a Veselí nad Lužnicí. Vstup je všude zdarma.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Jindřichův Hradec
Ulice: nádraží

> Komentáře