Středověké slavnosti purkrabího Půty na Lokti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Středověké slavnosti purkrabího Půty na Lokti

> Termín

12.8.2017 - 13.8.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Přijďte nasát atmosféru starých časů 12. a 13.srpna na hrad Loket, kde můžete hradní branou vstoupit do časů gotiky. Přihlížet rytířskému klání, obdivovat kejklířské kousky nebo se zaposlouchat do tonů středověké hudby. Letos se bude slavit také výročí 700 let od prvního příjezdu Karla IV. na Loket. Hrad Loket letos oslaví 700 let od prvního příjezdu kralevice Václava, budoucího panovníka Karla IV. V roce 1317 na hrad Loket poprvé přijela Eliška Přemyslovna s dětmi. Hrad tak poprvé navštívil kralevic Václav, který ale vážně onemocněl. Jeho uzdravení je považováno za jeden ze zázraků Anežky České. Hrad připravil k tomuto výročí i zajímavou brožurku. Slavnosti purkrabího Půty Podle legendy stihl krutý trest i purkrabího Půtu z Illburka, kterého proklela vdova prosící o odpuštění dluhu. Zlověstný správce hradu měl totiž srdce z kamene, a to se mu stalo osudným. Nad Loktem se strhla bouře, udeřil hrom a místo krutého purkrabího stál na nádvoří kámen. Dnes víme, že šlo o nejstarší známý meteorit na světě, jenž dopadl na území dnešního Lokte někde kolem roku 1422. Jeho repliku můžete obdivovat na zdejším hradě, originál ale naleznete ve Vídni a Praze. Zkamenělého úředníka si dodnes připomíná Loket srpnovými Slavnostmi purkrabího Půty. Vrcholem programu bude rytířský souboj za slávu a čest města, přičemž bojovníky čeká nejenom prstencový turnaj, ale prověří se i jejich schopnost ve střelbě, v hodu sekerou či odvaha ve zkoušce ohněm. Během víkendu na nádvoří a na scéně pod hradem předvedou své umění také šermíři, kejklíři či tanečnice. Cena lístku pro dospělé návštěvníky je 120 korun, pro děti a studenty 60 korun.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Loket
Ulice: hrad

> Komentáře