Dny otevřených dveří v jeskyni Býčí skála | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dny otevřených dveří v jeskyni Býčí skála

> Termín

17.06.2017-18.06.2017
24.06.2017-25.06.2017
01.07.2017-02.07.2017

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Prohlídky běžně nepřístupné jeskyně Býčí skála budou v roce 2017 probíhat po tři letní víkendy v červnu a červenci. Tradiční květnový termín musel být odložen z důvodů ochrany zde hnízdících dravců. Jeskyně Býčí skála leží v Josefovském údolí mezi městečky Adamov a Křtiny. Spolu s Rudickým propadáním tvoří druhý nejdelší jeskynní systém v České republice (po Amatérské jeskyni) o celkové délce přes 13 kilometrů. Významné objevy zde učinil doktor Wankel, jednalo se především o Halštatský pohřeb, kdy bylo nalezeno více než 40 koster a množství předmětů z doby bronzové. Dalším významným nálezem byla soška bronzového býčka bratry Felklovými. Délka prohlídky Býčí skály zabere cca 90 min. V jeskyni je vysoká vlhkost a teplota okolo 9°C. Cesty jsou upravené, ale nejsou betonové jako v oficiálních veřejnosti přístupných jeskyních. Akce se koná vždy od 9 do 16 hodin, za každého počasí. Doporučujeme pevnou obuv a nějaké teplejší oblečení (dlouhé kalhoty a svetr či bunda). Pes do jeskyně nemůže. Rezervace se neprovádí, ale doposud byli všechni návštěvníci jeskyní provedeni.

> Otevírací doba

9:00-16:00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Křtiny
Ulice: Jeskyně Býčí skála

> Komentáře