Bozkovské dolomitové jeskyně | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Bozkovské dolomitové jeskyně

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Bozkovské dolomitové jeskyně jsou jediné zpřístupněné jeskyně na severu Čech. Díky bohaté výzdobě však nemají problém přilákat milovníky podzemní říše z krajin mnohem vzdálenějších. Nachází se zde největší podzemní jezero v Čechách. Pro svou jedinečnost byly tyto jeskyně vyhlášeny Národní přírodní památkou. Svou celkovou délkou dosud objevených prostor - 1060 m a výškovým rozpětím (denivelací) 43 m jsou nejdelšími dolomitovými jeskyněmi v České republice. Teplota vzduchu v jeskyni se pohybuje v rozmezí 7,5 - 9 °C, vlhkost 96 - 100 %, teplota vody v jezerech je 8 °C. Veřejnosti zpřístupněný okruh je dlouhý 350 m, s dobou prohlídky 45 minut. Bozkovské dolomitové jeskyně byly v roce 1999 prohlášeny národní přírodní památkou. Ročně je navštíví okolo 70 tisíc návštěvníků z celého světa. Prohlídka jeskyní není fyzicky náročná a bez problémů ji zvládnou i menší děti. Velkolepá podívaná na jedinečný Jezerní dóm, na jehož hladině se zrcadlí krásy celé jeskyně, je nám jakousi odměnou na závěr. Úžas a odraz jezera v paměti si návštěvníci Bozkovských dolomitových jeskyní odnášejí jako cenný suvenýr. Z důvodu velkého zájmu návštěvníků v letní turistické sezoně doporučujeme zajistit si rezervaci telefonicky předem. Rezervaci prohlídek jednotlivců a rodin jeskyňáři přijímají ve všední dny od 8 do 10 hodin dopoledne, v so a ne od 9 do 10 hodin dopoledne na tel.čísle 481 682 167. Rezervace pro skupiny návštěvníků jsou přijímány na jakýkoliv termín po celou návštěvní dobu. Bozkovské dolomitové jeskyně leží na severním okraji obce Bozkov ve svahu plošiny Na Vápenci (485 m n. m.).

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Bozkov
Telefon: 481 682 167
E-mail: [email protected]

> Komentáře