Jičín - město pohádky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jičín - město pohádky

> Termín

13.9.2017 - 17.9.2017

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V letošním roce opět Pohádkové město Jičín ožije tradičním festivalem Jičín – město pohádky, který se koná v termínu 13. – 17. září 2017 s podtitulem Český rok aneb TRADICE tradičně i netradičně. Jak již název napovídá, akce bude v letošním roce zaměřená na připomenutí si českých tradic, a to jak těch notoricky známých, tak i těch dávno zapomenutých. Centrum města Jičína se jako mávnutím kouzelného proutku promění ve čtyři roční období. Návštěvník tak bude mít možnost během pěti dnů prožít celý rok, od jara do zimy. Tradice si připomeneme převážně formou dílen, které budou tvůrčí, pohybové i vjemové. Návštěvníci festivalu se tak mohou těšit, že si v měsíci září, kdy se akce koná, upletou pomlázku a nabarví velikonoční vejce, připomenou si apríl a vyrobí čarodějnici. Léto si připomenou tím, že navštíví stanové městečko, které nebude jen na koukání, ale bude na ně zde čekat i naučná hra. Podzim bude připomenut výrobou draků a následnou drakiádou, výrobou bramborových tiskátek a lampionů na průvod se světýlky. Na návštěvníky dýchne i duch Vánoc a dalších typických zimních radovánek. Připraven bude běh na běžkách, jízda na sáňkách, umělý led pro bruslaře a spoustu tvůrčích dílen s výrobky spojených s daným tématem. Všechny tyto období zastřeší scéna na Valdštejnově náměstí, kde bude ztvárněna pohádka o Marušce a Dvanácti měsíčcích, resp. vesnička se sadem. Děti zde budou působit jako Matka příroda a svými výrobky přebarví stromy v sadu na období, které ten den bude vybrané. Při tomto ročníku festivalu si připomeneme výročí jedné z nejznámějších pohádkových postav spojené s městem Jičín, a to Rumcajsem. Rumcajs slaví 50 let a bude mu patřit celý středeční den festivalu (13. září 2017). Potkáme ho v zahajovacím průvodu masek, sfoukneme s ním svíčky na narozeninovém dortu při oficiálním zahájení festivalu a po celou dobu akce se s ním návštěvníci budou moci vyfotit. V centru města také vyroste les Řáholec, který se stane odpočinkovou zónou. Bohatý program přispěje k neopakovatelné atmosféře Pohádkového města plného přátelské komunikace malých, velkých, zdravých, handicapovaných, místních, přespolních, dětí i kmetů.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Jičín 1
Ulice: Denisova 400
Telefon: 733527867
E-mail: [email protected]

> Komentáře