Soví stezka ve Stožci na Šumavě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Soví stezka ve Stožci na Šumavě

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Zážitková trasa, vhodná i pro nejmenší výletníky se nachází nedaleko areálu lesních her ve Stožci. Měří zhruba 1,5 km a je velmi dobře přístupná. Děti si užijí spoustu interaktivních prvků, po cestě je doprovodí maskot cesty – sova puštík bělavý, jehož symbolem je stezka označena. Stezka je velice dobře a pohodlně přístupná. Nachází se v blízkosti obce Stožec, necelý kilometr od informačního střediska NP Šumava. Začíná v Areálu lesních her (u asfaltové cyklotrasy č. 33 podél trati na Černý Kříž) a začátek a konec stezky označují ze dřeva vyřezávané sochy sovy puštíka bělavého, který je symbolem celé trasy. Okružní trasa dlouhá 1,6 km vede z převážné části po příjemných lesních nezpevněných pěšinách a cestách. Soví stezka má 14 zastavení s celou řadou interaktivních didaktických prvků, zaměřených na tři hlavní témata: život v přírodě, obnova lesa, význam tlejícího dřeva. Společně s puštíkem bělavým se děti i mnozí dospělí naučí poznávat stopy lesních živočichů, jejich domov, mnoho druhů lesních dřevin a rostlin, lesní škůdce, apod. Zážitkovou trasu ve Stožci můžete navštívit v kteroukoli roční dobu a pokaždé vám okolní příroda ukáže něco nového, typického pro dané období. Pobyt v areálu stezky je na vlastní nebezpečí, u stanoviště "Hnízdo v dutině stromu" platí zákaz lezení na zábradlí a nosnost tohoto herního prvku je 250 kg. Děti do 10 let mohou stezku navštívit pouze za dozoru osoby starší 18 let.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Stožec
Ulice: Stožec 68
Telefon: 388 335 014
E-mail: [email protected]

> Komentáře