Naučná stezka Vinoř – Jenštejn | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Vinoř – Jenštejn

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pražská naučná stezka nemusí znamenat jen mačkat se v davu turistů na Karlově mostě nebo před Orlojem. Na NAUČNÉ STEZCE VINOŘ-JENŠTEJN si budete připadat jako někde v Jižních Čechách. Nebo alespoň jako v Jiříkově vidění. Začátek je na zastávce MHD Vinořský hřbitov - zde je také umístěn turistický rozcestník, celou dobu půjdete po červené značce. Začít můžete tím, že si kousek od zastávky koupíte točenou zmrzlinu, aby vám cesta lépe utíkala (samozřejmě platí pro letní měsíce). Stezka je dlouhá asi 3,5 km, zvládli jsme ji i s kočárem, pouze asi na 2 místech jsme jej přenášeli přes kořeny. Na stezce se nachází naučné a zábavné informační cedule pro děti. Vede lesním porostem a míjet budete mnoho rybníků různých velikostí, některé plné ryb, v tom Jenštejnském si zase lebedí želvy, a pískovcové útvary. Vyjdete u krásného dětského hřiště, kde doporučuji posilnit se svačinou před výstupem na věž zříceniny hradu Jenštejn https://www.kamsdetmi.com/detail.html?id=68206 Věž momentálně prochází rekonstrukcí, ale zevnitř je přístupná a pro děti velmi zajímavá. Občerstvit se lze v restauraci Ala bašta, cca 300 m od hradu. Pozor na otevírací dobu!https://www.kamsdetmi.com/detail.html?id=68205 Na hradě lze zakoupit turistické známky, vizitky, pohledy a drobné upomínkové předměty. Zpátky se můžete vydat buď pěšky stejnou cestou nebo autobusem zpět na zastávku, ze které jste vycházeli.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 9 - Vinoř

> Komentáře