Ekologická naučná stezka Košinka a Dendrologická naučná stezka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Ekologická naučná stezka Košinka a Dendrologická naučná stezka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka se nachází v parku Pod Korábem v Praze-Libni na pravobřežním svahu údolí Vltavy, nad sportovním areálem Košinka. Má dvě části – naučnou stezku s ekologickou tématikou a dendrologickou stezku (tabule u známých i neobvyklých druhů stromů), doplněné navíc geologickou expozicí (ukázkou nejvýznamnějších hornin České republiky). Stezka je vedena po asfaltových parkových cestách. Trasa není značena, ani konkrétně určena, ale zastávky obou částí stezky jsou rozmístěny tak, že je lze jednou konkrétní trasou procházet vzestupně od jedničky do konce. V podstatě ale stezka využívá celé plochy parku, takže není nutné chodit postupně podle čísel zastávek, ale stačí se prostě procházet po parku s hezkým výhledem na Libeň a zastavovat se na přeskáčku u tabulí, které potkáme. V každém případě vedou oba tematické okruhy naučné stezky souběžně, takže při procházení trasy potkáváme postupně 1.–10. panel ekologické stezky a 1.–24. panel stezky dendrologické. Na úvodním panelu je vyobrazen plánek parku s rozmístěním zastávek. Naučná stezka je dle našeho názoru velmi povedená. Ekologická tématika je zpracována srozumitelně a výstižně, případné cizí pojmy jsou vysvětleny ve slovníčku v zápatí panelu. Dendrologická stezka je pak jednoznačně nejlepší, jakou jsme kdy navštívili – její panely (opět srozumitelné a výstižné) jsou umístěny přímo u popisovaných stromů tak, že i laikovi je jasné, o který strom v jeho okolí jde. Ve spodní části parku je pak umístěna geologická expozice – 10 balvanů jednotlivých hornin vystavených podél parkové cesty, doplněných informačním panelem se stručnými informacemi o každé hornině.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 8 - Libeň

> Komentáře