Naučná stezka Housle | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Housle

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka prochází pozoruhodným územím přírodní památky Housle, úzkou malebnou pískovcovou roklí na severozápadním okraji Prahy. Naučná stezka začíná v Lysolajích nedaleko zázračné studánky u kaple Panny Marie Sedmibolestné, a vede přes bývalou pískovnu, přeměněnou v ovocný sad, až na samý konec rokle. Seznamuje s historií Lysolají, geologickým vývojem chráněného území, a se zdejší typickou faunou a flórou. Trasa naučné stezky není náročná – zpočátku vede krátce po chodníku se zámkovou dlažbou, poté pak výhradně lesními cestami a pěšinami, většinou po rovině. Vzhledem k přírodnímu prostředí není bezbariérová. Zpočátku je relativně dobře sjízdná pro kočárek, ale hlouběji v rokli je třeba počítat s náročnějším terénem (užší průjezdný profil, kameny spadané z bočních stěn, křivolaká cesta apod.). Trasa není značena (občasné nevýrazné zelenobílé značení patřilo předchozí verzi naučné stezky), ale orientace je naprosto bezproblémová. Plánek naučné stezky U 4. zastávky je možné se rozhodnout, zda dále pokračovat na konec rokle po trase naučné stezky, nebo odbočit po modré turistické značce do svahu a jít pak lesem poblíž horního okraje rokle na její konec, kde je zbudována vyhlídka. Vzhledem k tomu, že je naučná stezka velmi krátká, doporučujeme jak návštěvu rokle (cca 300 metrů tam a 300 metrů zpět), tak vyhlídky. Přírodní památkou Housle již dříve naučná stezka vedla. Toto je však její zcela nová verze, od jiných tvůrců, a mnohem zajímavější a atraktivnější.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 6 - Lysolaje

> Komentáře