Interaktivní muzeum starokladrubského koně Švýcárna | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Interaktivní muzeum starokladrubského koně Švýcárna

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V budově Švýcárny u Slatiňan můžete navštívit nové muzeum starokladrubského koně. Můžete si zde prohlédnout dokumenty a exponáty mapující chov koní, kteří byli zapsáni na seznam UNESCO. Část expozice je věnována zachránci plemene Františku Bílkovi. Od léta 2012 je zrekonstruovaný objekt Švýcárna, dlouholetá ruina, kolem které se procházelo na velmi známý Kočicí hrádek. Dnes již září novotou a můžete zde navštívit interaktivní muzeum starokladrubského koně. Samotná Švýcárna vznikla v polovině 19. století přestavbou z myslivny, která stála nedaleko původní hájenky jižně od zámeckého areálu. Myslivna byla postavena roku 1839 a sloužila jako objekt pro občasný pobyt panstva v přírodním prostředí, nikoliv pro správu lesů. Přestavba proběhla na popud majitele slatiňanského panství Vincence Karla z Auespergu v roce 1847. Jako vzor sloužila horská salaš ve švýcarských Alpách, avšak inspirace k této přestavbě byla inspirována cestou majitele do Anglie v roce 1937. V muzeu se návštěvník může seznámit s problematikou chovu starokladrubských koní, s průběhem opravy celé stavby, s životem profesora Bílka - zachránce starokladrubských vraníků, dále se standardem starokladrubských koní, prohlédnout si box pro koně, který je replikou toho v hřebčíně v Kladrubech, vyzkoušet jízdu na kočáře a řízení koňského spřežení a v promítacím sále shlédnout odborné i tematické filmy o koních, kování, reprodukci koní, životu koní a mnoho dalšího. Přibližně sedmdesát exponátů pochází ze sbírek Národního hřebčína Kladruby nad Labem, Zámku Slatiňany i od soukromých sběratelů. Interaktivní část ocení hlavně děti.

> Otevírací doba

DUBEN a ŘÍJEN, pouze víkendy
10,00 - 17,00 hodin
Polední přestávka 12,30 - 13,00 hodin
KVĚTEN až ZÁŘÍ
Pondělí ZAVŘENO
Út - Ne 10,00 - 17,00 hodin
Polední přestávka 12,30 - 13,00 hodin

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Slatiňany
Ulice: Hřebčín
Telefon: 469 315 134
E-mail: [email protected]

> Komentáře