Malý princ na Nové scéně Národního divadla | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Malý princ na Nové scéně Národního divadla

> Fotogalerie

> Termín

13.10.2017 - 14.10.2017
9.11.2017 - 11.11.2017
25.12.2017 - 27.12.2017
2.2.2018 - 3.2.2018

> Hodnocení

4.8  (8x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Kdo nikdy nečetl Malého prince, jeden z nejslavnějších příběhů moderní světové literatury? Kniha spisovatele a letce Antoina de Saint-Exupéryho, jež poprvé vyšla v roce 1943, patří mezi 50 nejprodávanějších na světě, a je rozhodně více než pohádkou. Ačkoli je řazen do dětské literatury, Malý princ skrývá podobenství, pro které si ho oblíbili především dospělí. Prostý příběh konfrontuje dnešní svět, který je řízen snahou o ovládání přírody, dominancí techniky, materialismem a egoistickými činy, s čistým pohledem dětského hrdiny. Ten nachází smysl v jiných věcech – v přátelství a lásce. Nachází je při svém putování po sedmi planetách, při němž se střetává dětský svět se světem „dospěláků“. Naše inscenace kombinuje scénografii na principu polyekranu s činohrou, tancem, hudbou, zpěvem a filmovými projekcemi a rozvíjí naplno principy Laterny magiky. V poetickém příběhu nechybí nic, co divák očekává: pozemská poušť a letec, obyvatelé sedmi planet: Král, Domýšlivec, Pijan, Byznysmen, Lampář a Zeměpisec nebo Liška, která Malému princi ukáže hodnotu přátelství. V autorském divadelním představení ale na diváky samozřejmě čeká i řada překvapení. Režisér Vladimír Morávek přizval do svého týmu zkušené spolupracovníky: dramaturga a scenáristu Petra Oslzlého, hudebního skladatele Zbyňka Matějů, kostýmní výtvarnici Sylvu Zimulu Hanákovou, scénografa Daniela Dvořáka, choreografa Libora Vaculíka a kameramana Matěje Cibulku s filmařem Šimonem Koudelou. Inscenace pro celou rodinu potěší všechny, kdo v divadle hledají poetiku i námět k zamyšlení.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Národní třída, Laterna magika - Nová scéna

> Komentáře