Sýpka - Interaktivní muzeum přírody a řemesel | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Sýpka - Interaktivní muzeum přírody a řemesel

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Nové interaktivní muzeum přírody a řemesel Sýpka v Rokytnici v Orlických horách, které vzniklo v objektu bývalé sýpky, je zaměřeno především na děti. Ty se mohou v muzeu brodit potokem, vidět zblízka čápa černého nebo třeba vyrábět lubové krabičky a perličkové vánoční ozdoby. Interaktivní muzejní expozici v Rokytnici ocení především dětští návštěvníci. Nabízí totiž kromě poznání také spoustu zábavy. Děti zde mohou tvořit, nebo také pozorovat desítky druhů ptáků v "korunách" stromů – jedná se o třípatrový model lesního biotopu. Na stromě umístěném ve voliéře je k vidění 55 druhů ptáků, kteří se v Orlických horách vyskytují. V muzeu se můžete zaposlouchat do dvou desítek zvuků, prohlédnout si fotky a vyřešit kvízy. Vše najdete v infokiosku, jehož ovládání je zcela intuitivní. Podmalbu, vánoční ozdoby nebo třeba lubové krabičky si pak děti vezmou domů. Herních prvků je tu spousta. Vystaveny jsou také exponáty přibližující historická řemesla, například výrobu skleněných ozdob či betlémů. Starší turisty pak jistě zaujme moderní interiér, ve kterém dominuje dřevo, sklo a ocel. Jedinečný je systém pronikání světla do budovy prostřednictvím proskleného světlíku v hřebenu střechy a skleněných podlah v jednotlivých poschodích. V prvním patře muzea je připravena interaktivní podlaha. Jakmile se ni vstoupí, spustí se a pod nohama vám v tu chvíli začne téci potok, v němž plavou ryby. K vidění jsou i modely mlýna či hutí.

> Otevírací doba

úterý až neděle 9:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Rokytnice v Orlických horách
Ulice: Horská 174
Telefon: 491 616 941
E-mail: [email protected]

> Komentáře