Živá voda Modrá | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Živá voda Modrá

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.6  (8x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V Modré u Velehradu se můžete projít proskleným tunelem, který vás povede pod hladinou rybníka. Kolem sebe tak prosklenou stěnu uvidíte život v potoce, ve velké tůni s chladnomilnými rybami nebo pod hladinu mokřadu. Jedná se o největší sladkovodní tunel v přírodě v Evropě. Po levé straně uvidíte život ve velké tůni, po pravici a pod sebou život v rybníce se sumci, vyzami, kapry, líny, candáty, atd. V tomto patře rovněž prosklenou stěnou je možné nahlédnout na život v mokřadu, kde budou k vidění např. želvy bahenní, žáby, čolci, apod. Na stěnách jsou pro zrakově handicapované návštěvníky umístněny makety ryb v životní velikosti s popisem v Braillově písmu. Druhé podzemní patro umožňuje zhlédnout skrze průhlednou akrylátovou stěnu život v hlubině i se zimováním ryb pod ledem v 6metrové hloubce a rovněž se zde promítají výukové programy prostřednictvím telestěny, zaměřené na ekologii a historii krajiny. Přízemí pak slouží jako výstavní prostor.Vedle téměř všech druhů ryb, které žily a žijí v České republice, je v budově k vidění mimo jiné i velká výstava rybích dotykových plastik, která je určena pro zrakově postižené. Expozicí můžete procházet samostatně nebo s průvodcem. Konají se zde také speciální akce, například potápěčské exhibice a přednášky o potápění či ukázky rybolovných technik. V letních měsících se zde můžete také osvěžit v přírodním koupališti s brouzdalištěm napájeném podzemním pramenem s vysokou kvalitou vody. Unikátem je, že obě vodní plochy ke koupání jsou filtrovány pomocí přirozeného mokřadního společenství rostlin. Samotné rostliny pak mají vliv na to, že při výtoku má voda kvalitu pitné vody.

> Otevírací doba

Zimní: 1. 11. - 30. 4.
úterý – neděle 10:00 – 16:00
v pondělí zavřeno

Letní: 1. 5. - 31. 10.
denně: pondělí – neděle 9:00 – 17:00

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Velehrad
Ulice: Modrá 233
Telefon: 777 613 246
E-mail: [email protected]

> Komentáře