Sloupské koupadlo | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Sloupské koupadlo

> Otevřeno

červenec, srpen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

„Sloupské koupadlo“ je příjemný areál letní restaurace s koupalištěm, který se nachází na okraji lesa v malebné obci Sloup. Sloup je severní vstupní branou do chráněné krajinné oblasti Moravský kras a jeho dominantou je barokní kostel stojící na upraveném náměstí. Moravský kras patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve střední Evropě. Na celém území je známo více než 1100 jeskyní, z nichž 5 je přístupných veřejnosti. Punkevní jeskyně s možností plavby na podzemní říčce Punkvě spojené s prohlídkou dna propasti Macocha, Kateřinská jeskyně, jeskyně Balcarka, Výpustek a Sloupsko-šošůvské jeskyně s jeskyní Kůlnou, v níž byly nalezeny kosterní pozůstatky neandrtálského člověka. Všechny jeskyně, jakožto možné cíle Vašich výletů, jsou ze Sloupu dostupné i pěšky nebo na kole a po cestě můžete obdivovat překrásné hluboké lesy, kaňonovité žleby, vápencové skály ... zkrátka můžete se kochat přírodou, poslouchat zpěv ptáků a relaxovat. Pro vyznavače aktivní dovolené je okolí „Sloupského koupadla“ protkáno mnoha cyklostezkami (jantarová stezka), turistickými trasami a na lukách najdete 4km dlouhou, nově upravenou trasu pro kolečkové brusle. Také houbaři si přijdou ve zdejších lesích na své. Obdivovatelé dob minulých se mohou vydat na výlet na zámek do nedaleké Rájce, stejně jako do Boskovic, Letovic, Kunštátu nebo Blanska. Ve Křtinách si nenechte ujít světoznámý Chrám Panny Marie barokního architekta Jana Blažeje Santiniho. Veletržní město Brno se svými pamětihodnostmi je vzdálené 40km. Ubytování skýtá autokempink ležící naproti koupališti. Městys Sloup se svým nádherným okolím sklízí obdiv návštěvníků i v zimním období. Díky své střední poloze poměrně často zve jiskřivý sníh k procházkám, sáňkování, běžkování a bruslení na kluzišti „pod skalami“. Přijeďte se k nám podívat a určitě si odnesete nejen hezké zážitky, ale v klidném prostředí načerpáte energii a zapomenete na starosti všedních dnů.

> Otevírací doba

denně 9.00–19.00 hodin

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Sloup
Ulice: Sloup 214
Telefon: 733 715 000
E-mail: [email protected]

> Komentáře