RetroAutoMuzeum | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

RetroAutoMuzeum

> Otevřeno

květen, červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

RetroAutoMuzeum ve Strnadicích u Sedlčan připomíná pamětníkům vozy, které je provázely jejich životy, i ty, o nichž pouze snili. Těm později narozeným pak dá na okamžik zakusit, jaký byl motoristický život jejich rodičů či prarodičů. Základ nejrozsáhlejší takto tematicky zaměřené sbírky v České republice tvoří vozidla vyráběná ve státech bývalé RVHP (Rada Vzájemné Hospodářské Pomoci). Mezi téměř stovkou vystavovaných vozů si snad každý najde automobil, k němuž ho váží vzpomínky, případně typ, který ho zaujme často až neuvěřitelně krkolomným technickým řešením. Součástí sbírky je více než 150 vozidel značky Aero, ARO, Dacia, FSO, Moskvič, Oltcit, Škoda, Tatra, Trabant, UAZ, VAZ, Volha, Záporožec, Wartburg, a dalších. Expozice muzea je tvořena několika výstavními celky doplněnými o řadu dioramat. Jedna z hlavních částí nazvaných "Od zavinovačky k sametu" je věnována fenoménu automobilu, který nás provází opravdu doslova celým životem. V době, kdy se některé typy vozidel vyráběly prakticky beze změn i dvě desítky let, se s jejich nejrůznějšími variantami mohl člověk potkávat v průběhu větší části svého života. Tuto realitu prezentuje muzeum návštěvníkům moderní zábavnou formou. Součástí muzea je i expozice dobových hraček a dětské hřiště.

> Otevírací doba

květen a září pouze o víkendech 10.00 – 17.00
červen, červenec a srpen
od úterý do neděle 10.00 – 17.00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Vrchotovy Janovice
Ulice: Strnadice 27
Telefon: 602 735 076
E-mail: [email protected]

> Komentáře